U2 a Apple se chystají zachránit hudební průmysl ještě lepšími způsoby než magickým zjevením alba

21.09.2014 16:16 - David Věžník | foto: Universal Music

Irský rockový manband U2 a naděje výpočetní techniky Apple se společnými silami pustili do náročné obrody hudebního průmyslu. První kroky v podobě magického U2geddonu a následného praktického unU2geddonu již učinili, tím to ale nekončí.

Podle posledních informací od našich kamarádů z magazínu Time totiž lidi kolem Bona a lidi kolem nástupce Stevea Jobse pracují na zcela novém digitálním hudebním formátu.

Jaký ale ten zcela nový digitální hudební formát má být? "Bude pro fanoušky hudby tak neodolatelný, že je znovu přiláká k nákupu hudby - celých alb i jednotlivých písniček," uvádí zpráva.

Bonova hrubá představa formátu s možným pracovním názvem MP759 je taková, že půjde o audiovizuální interaktivní formát, který nebude možné nijak zpirátit a který nabídne to nejlepší možné obrození takzvaného artworku alba. To bude spočívat v nekonečných možnostech hraní si s texty, prohlížení dosud neviděných obrázků a čtení příběhů ze zákulisí, a to přímo na displeji vašeho iPadu nebo na velké televizní obrazovce.

Velká hudební revoluce by prý měla nastat nejpozději za 18 měsíců, což vychází na březen 2016.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY