Fall Out Boy a Calvin Harris slušně debutovali mezi americkými singly vedenými Meghan Trainor

19.09.2014 22:06 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Meghan Trainor obhájila singlové prvenství před Taylor Swift a Nicki Minaj, Iggy a Rita se s "Black Widow" posunuli na čtyřku. Docela vysoko odstartovali novinky Fall Out Boy a Calvina Harrise. Albová Top 10 se výrazně poměnila, na podiu nově najdeme rappera Lecrae a zpěvačku Jhené Aiko.
Meghan Trainor - All About That Bass
© facebook interpreta
SINGLY - Minule jsme měli v první pětce hned sedm žen (díky hostovačkám) a toto se nezměnilo. Jedinou změnou mezi nimi je posun "Black Widow" Iggy Azalea a Rity Ora před "Bang Bang" Jessie J, Ariany Grande a Nicki Minaj.

Meghan Trainor tedy podruhé dominovala singlům, když přidala opět 312 tisíc downloadů, a polepšila si v rádiích i streamech o 19 % na 122 milionů (Airplay Gainer), respektive 15,5 milionů.

Ještě vyšších přírůstků ale dosáhla Taylor Swift, s 10% nárůstem na 309 tisíc stažení byla Digital Gainer, 58% zlepšení ve streamech na 11 milionů pak znamenalo ocenění Streaming Gainer. Jak se jí to podařilo? Členové jedné fraternity (školní bratrstvo) natočili originální lip dub klip a dosáhli s ním milionů zhlédnutí. Sama ho sdílela na sociální sítě, paradoxem však je, že její vydavatelství jej nechalo z YouTube odstranit. V rádiích si polepšila na 113 milionů.

"Anacondu" drží na trojce jen streamy, peprný hit Nicki Minaj příliš nefunguje v rádiích a downloady už opadly, její místo tak před dámami na čtvrtém a pátém místě už není příliš jisté. Prvním mužským reprezentatem v žebříčku je opět Sam Smith na šestce. Pouze osmkrát v historii žebříčku se stalo, že bychom prvního muže našli mimo Top 5. MAGIC! spadli o dvě místa a využili toho Ariana a Maroon 5, Siu na desítce zpětně nahradila Charli XCX.

Nejvyšší novinku si připsali Fall Out Boy, "Centuries" debutovalo na dvacet dvojce. Skladba sampluje "Tom's Dinner" Suzanne Vega, která s ním dosáhla nejvýše padesát osmičky. 31. místo si vyspotifájoval a vyjůtuboval Calvin Harris s Johnem Newmanem s "Blame".

    Top 10 - singly:
  1. Meghan Trainor - All About That Bass
  2. Taylor Swift - Shake It Off
  3. Nicki Minaj - Anaconda
  4. Iggy Azalea feat. Rita Ora - Black Widow
  5. Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj - Bang Bang
  6. Sam Smith - Stay With Me
  7. Ariana Grande feat. Zedd - Break Free
  8. Maroon 5 - Maps
  9. MAGIC! - Rude
  10. Charli XCX - Boom Clap

Lacrae - Anomaly
© facebook interpreta
DESKY - V první desítce najdeme pouze tři předchozí alba, zbylých sedm desek jsou novinky. Tou nejvyšší je "Anomaly" Lecrae. Lecrae Moore, radši jeho křestní jméno neskloňuji, je třiačtyřicetiletý rapper, jehož alba mají nálepku "Christian hip-hop/gangsta rap" a mají vždy vysoká hodnocení. V diskuzi mi můžete poradit, jestli má smysl ho poslechnout. Každopádně novinka je jeho sedmý počin a první zlatý, 88 tisíc je zároveň jeho nejlepší číslo.

V předpovědích to vypadalo, že může vyhrát i r'n'b zpěvačka Jhené Aiko, ta však nakonec debutovala až za Maroon 5, když prodala 70 tisíc kopií prvotiny "Souled Out". Jehňátko, jak jsem ji překřtil, si výrazně pomohla častými hostovačkami rapperům, např. Drakeovi, Lil Wayneovi nebo Big Seanovi.

Na čtyřce najdeme eponymní desku rockera Ryana Adamse, jeho čtrnáctou za čtrnáct let, následovanou country zpěvákem Leem Bricem s třetí nahrávkou "I Don't Dance".

Za šestým Jeezym máme opět za sebou něco z rocku a něco z country, Interpol s "El Pintor" a Dustina Lynche s "Where It's At". První desítku uzavírá trochu jiný formát, Robert Plant, s desátou sólovkou "Lullaby And... The Ceaseless Roar". Koukněte se na odkaze i na další pozice, v druhé desítce najdeme ještě například Banks s "Goddess" a EPčko Meghan Trainor "Title".

Příští týden bude ve znamení jedné zachovalé důchodkyně, Barbra Streisand může získat své desáté zlaté album nahrávkou s hvězdými hosty "Partners". Pokud se jí podaří překonat "X" Chrise Browna, stane se prvním interpretem s #1 deskou v šesti dekádách v řadě.

    Top 10 - alba:
  1.  N Lecrae - Anomaly (88 tisíc)
  2. Maroon 5 - V (80, -51 %)
  3.  N Jhené Aiko - Souled Out (70)
  4.  N Ryan Adams - Ryan Adams (45)
  5.  N Lee Brice - I Don't Dance (38)
  6. Young Jeezy - Seen It All: The Autobiography (33, -73 %)
  7.  N Interpol - El Pintor (31)
  8.  N Dustin Lynch - Where It's At (31)
  9. ▼ Různí - Guardians Of The Galaxy: Awesome Mix Vol. 1 (30, -43 %)
  10.  N Robert Plant - Lullaby And... The Ceaseless Roar (29)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady. Spotify playlisty se automaticky updatují, takže budou odpovídat vždy jen aktuální týden vydání článku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY