The Fialky představují klip ke starší, ale textově velmi aktuální písni "Svět"

21.09.2014 11:40 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Nový videoklip k písni "Svět" vyslala do světa česká punk-rocková stálice The Fialky, která tak sáhla po materiálu z již nepříliš čerstvé desky "Kapitán 77" z roku 2011 (po ní ještě následoval sedmipalec "No School"). Vypuštění klipu však předznamenává nadcházející podzimní turné skupiny a následné oslavy patnáctých narozenin. Volba skladby "Svět" je logická vzhledem k textu, který obsahuje. Upozorňuje na skutečnost, že i když je ve světě klid, nemusí trvat věčně. Což je vzhledem k situaci na východě Evropy víc než aktuální téma. Skladba se nese v klasickém jednoduchém punk-rockovém duchu, který má ale říz a nepůsobí ani rádoby moderně, ani zoufale nostalgicky. The Fialky stále patří k tuzemské žánrové smetánce.

Vizuál je zdařile zrežírovaný, nepůsobí vůbec špatně ani odfláknutě. Je vidět, že volba Roberta Harvánka není náhodná. Pánové na něj navíc budou sázet i v budoucnu, což se dle dosavadních výsledků zdá být dobrá volba ("Bangkok", "(Punk Rock)Hooligans", "This Is England").

Na webu skupiny či na jejím bandzone profilu si můžete prohlédnout, zda se během zmiňovaného turné nezastaví i u vás. Pražský koncert se datuje k 13. prosinci a proběhne v klubu Storm.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY