"Démoni" jsou standardem ATMO Music, klip se ale utápí v prázdnotě

18.09.2014 10:30 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Nebýt Lipa, který své spřátelené liberecké kolegy už dávno před "Anděly" propagoval, kde se dalo, těžko by dnes ATMO Music sbírali miliony přehrání na YouTube a vyhrávali z velkých rádií. Hostování na debutu "Andělé x Démoni" ODDho a Beefa proto bylo logickým vyústěním dlouholeté spolupráce těchto interpretů. Když k tomu přidáte vokály Chrise, a především Jakuba Děkana, jehož schopnosti jak ATMO, tak další seveřan Paulie Garand velmi často využívají, zdá se, že výsledek musí být hit. Písnička "Démoni" ale z alba vlastně nijak výrazně nevyčnívá, přesto se jedná o celkem slušný standard formace, spojující hip hop s chytlavým mainstreamovým popem. Zamrzí ale nevýrazný videoklip.

V něm se v podstatě vůbec nic neděje, z výsledku je poznat, že si s nápady pánové příliš hlavu nelámali a vsadili na jistotu: koneckonců vzhledem k popularitě aktérů jsou rychlé statisíce zhlédnutí na YouTube prakticky zajištěny. Snímek se snaží držet krok s temným vyzněním songu, který je protikladem pozitivnějších "Andělů", ale jakýsi pochmurný háv a nicneříkající rozhazování rukama působí spíš než atmosféricky vyloženě odbytě.

Video tak nejspíš ocení jen skalní fanoušci, kteří už ale jak v případě ATMO Music, tak u Lipa pomalu začínají hledět dál. Zatímco prvně jmenovaná dvojice neskrývá, že už pracuje na další desce, autor megahitu "Ležím v tvé blízkosti" minulý týden připravoval videoklip k dalšímu singlu ze své květnové, nápady sršící nahrávky "O duši". Pětidenní natáčení, opětovná spolupráce s Cinq Visuals, kteří na jaře pomohli s filmovým skvostem "Město, co spí", i výběr singlu, kterým se stane poklidná a vyrovnaná (až meditativní) skladba "Všechno má svůj čas" s vokály Kühnova dětského sboru, slibují větší zážitky, než jaké přináší zhlédnutí poměrně zbytečného, právě představovaného klipu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY