Inekafe "Čiernobielo" vzpomínají na svého kamaráda Pavola Demitru

18.09.2014 12:17 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Inekafe představí svoji dlouhohrající novinku až na přelomu roku, její propagaci však vzali pěkně z gruntu. Po skladbách "Strom" a "Nevhodný typ" nyní představují už třetí píseň "Čiernobiela". Ta se nachází i ve filmu "38: Pocta hokejové legendě". Hokejoví fanoušci jistě poznají, že toto číslo nosil na dresu Pavol Demitra, jeden z nejslavnějších slovenských hokejistů, který společně s českými spoluhráči z Jaroslavle Rachůnkem, Markem a Vašíčkem tragicky zahynul při letecké havárii.

Právě Demitra byl velkým milovníkem slovenské muziky a v kabinách zámořských týmů, ve kterých hrával, tím lezl spoluhráčům mnohdy na nervy. Inekafe byli jeho nejoblíbenější skupinou a zároveň i kamarády. Proto si jako prostory k natáčení nejnovějšího videa vybrali stadion v Trenčíně.

Žádnou truchlohru však od této kapely nečekejte. Písnička pojednává o světlých a temných stránkách života, o tom, jak se jedna s druhou protínají a vždy něco krásného je vykoupeno utrpením. Skladbě nechybí drajv, odpich a určitě si ji rádi budou halekat fanoušci na nadcházejících koncertech.

"Rozhodli jsme se, že k našemu dvacátému jubileu nebudeme vydávat žádný Best Of výběr, ale uděláme rovnou novou desku. Pro nejvěrnější vyjde o měsíc dřív, než je oficiální datum vydání 1. ledna 2015, takže si ho budou moci užít už na Vánoce. Hned poté se vydáme na turné," řekl frontman Vratko Rohoň.

Turné bude největším v historii kapely. Během třiadvaceti zastávek se formace zastaví i ve Velké Británii, Irsku, Srbsku, Polsku a na Ukrajině. "Když se kouknu dozadu, tak je zázrak, že Inekafe je ještě pořád tady, že na naše koncerty chodí tisíce lidí a my jim můžeme dělat radost naší muzikou. Tohle by měla být veliká oslava našeho dvacátého výročí. Máme připravenou spoustu zajímavých hostů."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY