Kabát vyrazí na Suma Sumárum Tour 2002

09.05.2002 08:58 - Vladislava Poláčková | foto: facebook interpreta

Kabát - tiskovka 3
© facebook interpreta
Osm desek, mnoho odehraných koncertů, stále více fanoušků - to je konto kapely Kabát. Letos si skupina připsala na svůj účet dokonce zlatou desku za prodej čtyřiceti tisíc kusů CD. Vyvrcholením jejich vzestupu je v současné chvíli rozjezd velkolepého turné Suma Sumárum, které se uskuteční během května a června. Show se váže k desce "Suma Sumárum - Best Of" a je ohlédnutím za jejich tvorbou od prního alba až dodnes.

O tom, že se kapela na svou výroční šňůru pečlivě připravila, nemůže být pochyb. Fanoušci se mohou těšit na ojedinělou profesionální scénu, která bude postavena uprostřed velkých zimních stadiónů (kapacita 2 000 - 5 000 diváků). Tímto bude zaručen bezprostřední kontakt mezi kapelou a diváky. Celou scénu má na svědomí Radek Hájek z agentury Pink Panther Agency ve spolupráci se skupinou a nutno dodat, že velmi zdařile. Podium o rozloze 250 m2 (kluci prý pilně fyzicky trénují...) si klade velké požadavky na světelný design a zvukovou aparaturu. Samotné jeviště obsahuje mnoho atypických ploch, jako jsou plexisklové plochy, pochozí rošty a plno nadstandartních prvků, které jsou vytvořeny speciálně pro turné. Zajímavé je i množství světelných zdrojů a zvuků, které nebylo v tomto rozsahu doposud v ČR pro českého interpreta použito. Fanoušci nebudou ochuzeni ani o speciální pyrotechnické efekty. Celou tuhle show bude obsluhovat čtyřicet lidí, což je na české poměry úctyhodné číslo. Chudý nebude ani repertoár - 29 písniček, což za vstup 200,- Kč už stojí za to. Záležet si skupina dala i při výběru předkapel. Uslyšíte tvrdší elektronickou formaci Riviera Playboyz a známou slovenskou kapelu Iné Kafe, která získala ocenění skupina roku v rámci Slávika 2001.

A kam že to Kabát se svým turné zavítá?

14.5. Tábor
15.6. Karlovy Vary
18.5. Jihlava
21.5. Olomouc
23.5. Brno
25.5. Zlín
27.5. Ostrava
6.6. Hradec Králove
10.6. Liberec
12.6. Teplice
14.6. Plzeň
18.6. Praha

Po skončení této šňůry si kluci dají krátkou dovolenou a šupky do studia na další desku, která prý bude zásadní a průlomovou záležitostí v jejich kariéře.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY