Po osmi letech vydává Damien Rice nové album "My Favourite Faded Fantasy"

10.09.2014 08:05 - Vojtěch Drobík | foto: facebook interpreta

Po nespočtu hudebních spoluprací, koncertování a soustředění se na vlastní životní cestu irský hudebník Damien Rice oznámil vydání svého nového alba "My Favourite Faded Fantasy". Nahrávka vyjde 3. listopadu a stane se tak po dlouhých osmi letech od druhého počinu "9", jenž dobyl irský žebříček a v Británii se usídlila na čtvrté pozici.

Damien Rice - My Favourite Faded Fantasy
© facebook interpreta
Ve srovnání s předešlými počiny Rice požádal o pomoc amerického producenta Ricka Rubina, a to z důvodu, že o něm věděl příliš málo: "Z nějakého důvodu jsem měl pocit, že s Rickem mi bude příjemné cítit se otevřeně, budu to já a budu zranitelný," pronesl muzikant. Vzájemná spolupráce dvou hvězd se ihned projevila do konkrétních výsledků - například vedoucí BBC Radio 1 a 1Xtra George Egatoudis se svěřil, že poslech skladby "The Greatest Bastard" jej naprosto srazilo k zemi.

Albová novinka bude čítat pouze osm tracků, kompenzací za ně však může být rovnou šest různých edicí, kterých se dočká. Snad tou nejzajímavější je limitka, již bude vyrobeno pouhých pět tisíc kopií a jejíž součástí je ručně vyrobená dřevěná krabička, do které je vytesán cover alba. Součástí deluxe balení je vedle vinylové desky také navíc booklet vyrobený pomocí litografie. Do předobjednávky se můžete pustit již nyní, a pokud tak učiníte, obdržíte automaticky titulní track úplně zdarma. Pilotní singl "I Don't Want To Change" si svou rádiovou premiéru odbude 23. září.

Tracklist očekávané desky vypadá následovně: My Favourite Faded Fantasy, It Takes A Lot To Know A Man, The Greatest Bastard, I Don't Want To Change You, Colour Me In, The Box, Trusty And True, Long Long Way.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY