Zaz přidává další koncert v České republice, v Brně ji uvidí v prosinci

04.09.2014 15:11 - Josef Martínek | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Energické Francouzky Zaz si letos v České republice užijeme dosyta: po oslavovaném vystoupení na červencových Colours of Ostrava, kam se zpěvačka vrátila po dvou letech, totiž na našem území na závěr roku absolvuje hned dva další samostatné koncerty. Kromě již dříve avizované zastávky v Praze, kde se 29. listopadu představí ve Fóru Karlín, byla nově ohlášena i akce v Brně.

Koncert proběhne 1. prosince v tamní hale Vodova, kam se vejde zhruba šest tisíc návštěvníků. Organizátoři očekávají, že bude vyprodáno. Vstupenky jsou v prodeji od středy 3. září za jednotnou cenu 790 Kč zde.

Žánrové rozpětí Zaz, vlastním jménem Isabelle Geffroy, sahá od popu až k šansonu, v rodné Francii aktuálně patří k nejpopulárnějším umělcům. Jejího bezejmenného debutu z roku 2010 se prodaly více než dva miliony kusů.

Po jejím prvním vystoupení na Colours of Ostrava před dvěma lety prudce narostla zpěvaččina obliba u českého publika a tuzemští fanoušci začali hromadně skupovat její první album. To se v létě 2012 dostalo až na třetí místo domácího prodejního žebříčku, ve kterém ho najdeme dosud, aktuálně na dvacáté třetí příčce.

Loňská druhá řadovka "Recto Verso" už naši prodejní hitparádu na jeden týden ovládla a v současnosti je jednadvacátou nejžádanější nahrávkou v Česku. O prodej vstupenek se tedy organizátoři zřejmě obávat nemusí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY