Divokej Bill prožil úspěšné léto a chystá se na podzimní akustické turné s Jelenem

03.09.2014 18:53 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Divokej Bill má za sebou velmi úspěšnou letní sezonu. Absolvoval sedmatřicet festivalů, tisícovky najetých kilometrů, prolil hektolitry potu na jevišti a euforie dole pod pódiem byla obrovská. Ti, kdo to nemohli z jakýchkoli důvodů zažít na vlastní kůži, se mohou o pravdivosti tohoto tvrzení přesvědčit díky videoklipu k písni "Námořnická", který formace natočila na letošním Jam Rock festivalu.

Režíroval ho Ondřej Tůma a o nápadu natočit tento vizuál pohovořil kytarista a zpěvák Roman Procházka: "Organizátor festivalu Jam Rock Libor Pavlata nám nabídl, jestli na něm nechceme natočit klip, který by věrohodně zachytil tamní skvělou rockovou atmosféru. Hned jsme souhlasili a vybrali píseň 'Námořnická', protože tu má Libor velmi rád."

"Letošní festivalové období bylo velmi náročné, ale stálo za to. V Čechách jsme na festivalech nevystupovali tři roky, proto jsme si to pořádně užili. Dokonce se nám na některých podařilo s kolegy z jiných kapel i poflámovat, což je vzhledem k vyčerpávajícímu letnímu období takový malý bonus. Naštěstí už nemusíme odehrát šest koncertů za dva dny, jako v minulosti,"
ulevil si houslista a zpěvák Adam Karlík.

Prázdnin se ale kapela nedočká ani teď. Už v září totiž vyjde pod hlavičkou vydavatelství Supraphon akustické CD+DVD "G2 Acoustic Stage", na které bude navázáno rovnou celým turné. To odstartuje začátkem listopadu a jako host na něm vystoupí formace Jelen. Vstupenky v ceně 340 Kč jsou k mání v síti Ticketpro, veškeré informace včetně dat a míst konání jsou k nalezení na www.divokejbill.cz, případně hned v obrázku nad článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY