Nový soundtrack Reznora a Atticuse Rosse vyjde již brzy. Jak bude znít?

09.09.2014 17:20 - Simona Knotková | foto: online.wsj.com

Nová muzika z dílny Trenta Reznora je už na cestě k našemu prvnímu posouzení. Nebude se však zatím jednat o další studiový materiál s podpisem jeho domovské kapely Nine Inch Nails. Už potřetí se americký hudebník pro filmové účely spojil s Atticusem Rossem a společně stvořili soundtrackovou nahrávku pro film Davida Finchera "Zmizelá". Po zdařilých počinech se snímky "The Social Network" a "Muži, kteří nenávidí ženy" jsou očekávání i tentokrát vysoká.

Napětí posluchačů teď ještě zvyšují slova samotných tvůrců, která poskytli pro server Wall Street Journal. Podle nich nás čekají skladby se "skutečně děsivým zvukem, jaký můžete znát z masážních salónků či lázní". Zvláštní přirovnání vysvětluje dále Reznor: "Snaží se u vás uměle vytvořit pocit, že je všechno v pořádku. Postupně se ale takové zdání začíná rozpadat."

Umělcova idea o podobě soundtracku není náhodná. Myšlenkově je souběžná s příběhem filmu, v němž se nám představí zdánlivě dokonalý manželský pár skrývající temná tajemství, která končí zmizením ženy.

Zlatým Glóbem a Oscarem oceněné duo na něm poprvé nahrávalo se živým orchestrem. Konečný výsledek budeme moci slyšet už 2. října, kdy "Zmizelá" vstoupí do českých kin. Malou ochutnávku z nejnovější tvorby Reznora a Rosse vám může poskytnout trailer pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY