Kiasmos chystají na konec října svou první desku

20.08.2014 11:31 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

První zvěsti o projektu Kiasmos se datují do roku 2009, kdy byl publikován pár skladeb "65" a "Walled". Před dvěma roky pak vyšlo regulérní épéčko "Thrown", které díky titulnímu tracku bude spojnicí k zlomovému bodu - vydání dlouhohrajícího alba. To vyjde na konci října a uzavře určitou časovou smyčku, kdy si všichni z dvojice Ólafur Arnalds a Janus Rasmussen již drobet utahovali, že k dokončení velké desky nikdy nedojde.

Ólafur měl nabitý koncertní rok (včetně vystoupení na letošních Colours Of Ostrava), dokončoval soundtrack k filmu "Gimme Shelter" a přebudovával své nahrávací studio. S Janusem letos stihli též několikrát zahrát live set a v upraveném studiu využívali každé volné chvíle k samotnému natáčení. Nyní již hlásí téměř hotovo a k náslechu vysílají singl "Burnt". Po prvních posleších je patrné, že nás opět čeká niterná severská melancholie v pulsujícím provedení a Kiasmos nás mohou ještě v mnohém překvapit.

Bezejmenný debut dvojice Kiasmos vyjde 27. října coby download, CD a 2LP (včetně limitovaného nákladu na clear vinylu) a bude obsahovat těchto osm kompozic: Lit, Held, Looped, Swayed, Thrown, Dragged, Bent, Burnt.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY