Erasure prozradili kompletní informace o nové desce i pilotním singlu

14.08.2014 13:36 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Již několik měsíců je všeobecně známo, že britské duo Erasure letos vydá nové studiové album s názvem “The Violet Flame“. Nyní Andy Bell a Vince Clarke konečně zveřejnili podrobnosti ke všem plánovaným formátům a taktéž kompletní informace o fyzické verzi pilotního singlu "Elevation".

Deska vyjde digitálně a ve třech fyzických formátech na CD - k dostání bude standardní jednodisková verze, dvoudisková deluxe edice s bonusovým živákem a taktéž speciální a mimořádně hezky zabalený deluxe boxset s třemi disky a mnoha pěknými dárky. Pokud jste doufali, že "The Violet Flame" vyjde i na vinylu, budete tentokrát bohužel zklamaní.

Základní verze alba obsahuje deset písní, dvoudisková navíc cédéčko s jedenácti živými skladbami, které byly zaznamenány v roce 2011 během show v londýnském The Roundhouse. Nejvíce materiálu logicky přinese speciální a limitovaný deluxe boxset, který vyjde jen ve velmi omezeném nákladu. Počet kusů určují sami fanoušci, vyrobeno jich totiž bude tolik, kolik si jich do konce srpna předobjednají.

Deluxe krabice bude čítat celkem tři disky. Obsah prvních dvou popisujeme výše, třetí nosič potěší jistě hlavně DJe, bude totiž obsahovat remixovou úpravu každé z nových písní. Mezi autory figurují například BT, polské remixérské duo WAWA, zakladatel labelu Mute Daniel Miller nebo Paul Humphreys z legendárních OMD. Kromě hudby si přijdou na své i milovníci suvenýrů. Box bude obsahovat také placku, sadu pohlednic, rozsáhlý booklet a například i krásnou skleničku na čajovou svíčku.

Než se novinka “The Violet Flame“ 22. září dostane do prodeje, budou se fandové Erasure už týden moci těšit z 9-trackové EP singlu "Elevation". Ten kromě základní a extended verze přinese remixy od BTho, Cutmore nebo i živou verzi songu, která byla zaznamenána během zkoušek na nadcházející světové turné.

Kompletní tracklist všech formátů “The Violet Flame“ bude vypadat takto: CD1: Dead Of Night, Elevation, Reason, Promises, Be The One, Sacred, Under The Wave, Smoke And Mirrors, Paradise, Stayed A Little Late Tonight.

CD2 - Live At Short Circuit, The Roundhouse, London 14/05/11: Hideaway, Fingers & Thumbs (Cold Summer’s Day), Heavenly Action, Always, Ship Of Fools, Victim Of Love, Breathe, Chains Of Love, Sometimes, Blue Savannah, A Little Respect.

CD3 - The Violet Flame Remixed: Dead Of Night (WAWA In The Dark Remix), Elevation (BT Remix), Reason (Carter Tutti Remix) (Edit), Promises (Astrolith Remix), Be The One (Paul Humphreys Remix), Sacred (Daniel Miller Remix), Under The Wave (Parralox Remix), Smoke And Mirrors (Atatika Remix), Paradise (Black Light Odyssey Remix), Stayed A Little Late Tonight (Koishii & Hush v's Ric Scott Remix).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY