Na YouTube se letos nejvíce daří klipu Katy Perry, boduje i Shakira

31.07.2014 09:08 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

YouTube zveřejnil seznam nejpopulárnějších hudebních videí letošního roku. Žebříčku, který byl sestaven k 29. červenci, kraluje Katy Perry, jejíž video k hitu "Dark Horse" už nasbíralo bezmála 500 milionů zhlédnutí. Skvěle si ale vede i její kolegyně Shakira, jejíž klipy se umístily na druhém a třetím místě.

Snímek "Dark Horse", jehož děj se odehrává ve starověkém Egyptě, vyšel 20. února, už po zhruba pěti měsících na zpěvaččině VEVO účtu ale nastřádal téměř půl miliardy přehrání. V kariéře kalifornské popstar má více diváků už jen loňský vizuál "Roar" (přes 580 milionů).

Druhé místo patří spolupráci Shakiry s další ženskou popovou hvězdou Rihannou. "Can't Remember To Foget You" dosud nasbíral více než 350 milionů přehrání, tedy zhruba o sto milionů více, než jich získal další vizuální počin sedmatřicetileté Kolumbijky "La La La". Hymna letošního fotbalového mistrovství v Brazílii je zároveň nejpozději vydaným videem v první desítce - k vidění je teprve od 22. května.

Čtvrtá pozice patří dalšímu fotbalovému hitu "We Are One (Ola Ola)", o který se postarali Pitbull a Jennifer Lopez. Úspěch hitů, jejichž interpreti nebo tematika mají něco společného s Latinskou Amerikou, podtrhuje Enrique Iglesias s pátým nejoblíbenějším klipem "Bailando". Celé pořadí nejúspěšnější desítky najdete níže.

1. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
2. Shakira feat. Rihanna - Can't Remember To Forget You
3. Shakira feat. Carlinhos Brown - La La La (Brazil 2014)
4. Pitbull feat. Jennifer Lopez - We Are One (Ole Ola)
5. Enrique Iglesias feat. Descemer Bueno, Gente De Zona - Bailando (Español)
6. The Chainsmokers - #SELFIE
7. Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
8. Frozen Soundtrack - Let It Go
9. Jason Derülo feat. Snoop Dogg - Wiggle
10. Enrique Iglesias feat. Marco Antonio Solís - El Perdedor



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY