Priessnitz přijedou 6. května na majáles Ostravské Univerzity

29.04.2002 11:52 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Priessnitz
© facebook interpreta
Majálesy se Ostravské Univerzitě v posledních letech příliš nedařily. Stíhaly je problémy rázu klimatikého i sponzorského. Organizační struktura se pozvolna rozkládala, v jejímž důsledku neprojevovali diváci byť sebemenší zájem. Loňský majáles se stal dokonce jakýmsi odstrašujícím příkladem toho, jak by obdobná akce rozhodně vypadat neměla - žádná promotion, plakáty po městě, nejasné datum konání i tehdy nevýrazný král majálesu (Richard Krajčo). To vše by se ale mělo letos zlepšit, slibují organizátoři ze Stavovské unie OU, která vzala majáles nově pod svá křídla.

Majáles OU 2002 se bude konat 6. května na Výstavišti v a kolem pavilonu C. Program je rozdělen na čtyři části: a) průvod masek, b) open air festival, c) divadelní scéna a d) taneční scéna. Bod a) jistě netřeba dále specifikovat, zato zbylým bude žádoucí věnovat pár slov. Nejatraktivnější je bezesporu open air festival, který začne ve 13 hodin, a na němž v roli hlavních hvězd vystoupí skupina Priessnitz. Jejímu setu budou předcházet koncertíky např. Endless, nositelů ocenění Anděl 2001 v sekci hard’n’heavy, GG Pump či ostravských stálic Kuliček štěstí a Klamů reklam. Divadelní scéna (od dvou odpoledne) chystá pro návštěvníky představení souborů Dividlo, K2, Klaunského divadla Mimo nebo Berušek. Taneční scéna odstartuje v osm hodin večer a ponese se z počátku v rytmu ska a reggae, přičemž postupně budou dostávat prostor i jiné hudební žánry. Djské pultíky budou obsluhovat DJs z Dvojkytrojky.

Zdá se, že konečně by se mohlo podařit, aby měla Ostravská Univerzita důstojný majáles, za nějž by se studenti nemuseli stydět. Proto si všichni z okolí i neokolí Ostravy zapište, že 6. května se bude Výstaviště otřásat pod taktovkou Majálesu OU 2002.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY