Ewa Farna se poprvé obejde bez zahraničních autorů. Českou novinku představí v září

02.07.2014 17:22 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

"Na nové desce nebude ani jedna skladba od zahraničních autorů. Vznikla přirozeně, jak by měla vzniknout první deska každého interpreta," tvrdí Ewa Farna o své chystané česky zpívané novince, kterou chce představit už v září. "Písničky jsme skládali ve zkušebně s kapelou a každý její člen na ní má minimálně jednu. Vlastně jsem se až po deseti nahraných deskách dostala úplně na začátek," dodala zpěvačka v rozhovoru pro deník Právo.

Bývalá dětská hvězda se přitom českým fanouškům studiovou nahrávkou připomene po dlouhých pěti letech od třetí řadovky "Virtuální", za níž byla oceněna jako Zpěvačka roku v rámci výročních cen Akademie populární hudby. Album už v polské verzi vyšlo pod názvem "(W)inna?" loni na podzim a dvacetiletá interpretka si na něj napsala většinu textů. Ty české jí však, jak sama přiznala, dělají potíže - ostatně právě slovní kostrbatost někteří vyčítají prvnímu singlu "Leporelo".

K písničce, kterou už hrají domácí rádia, je již přichystaný i videoklip, jenž se natáčel v polovině června. Den jeho premiéry zatím není znám, podobně jako konkrétní datum uvolnění a název celé kolekce.

Držitelka pěti bronzových slavíků dlouhou pauzu mezi českými řadovkami vyplnila například účastí v talentové soutěži SuperStar, kde se loni zhostila roli porotkyně. Zatím poslední nahrávkou, kterou svým zdejším příznivcům nabídla, byl tři roky starý živák "18 Live", který zachycoval koncert k jejím osmnáctým narozeninám.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY