Posmutnělý milník School Of Seven Bells

26.06.2014 10:17 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Závěr roku 2013 nebyl pro toto sympatické duo vůbec veselý, navždy totiž tento svět opustila jeho polovička Benjamin Curtis (bohužel prohrál boj se zákeřnou lymfoblastickou leukémií, která postihuje T-buňky imunitního systému). School Of Seven Bells stihli vydat tři velmi povedená alba - "Alpinisms", "Disconnect From Desire" a "Ghostory", ke kterým ještě přidali épéčko "Put Your Sad Down". To letos vyšlo ve vinylové edici k dubnovému Record Store Day a svým způsobem bylo předzvěstí finální uzávěrky jedné kapitoly fungování. Je otázkou zda a jak bude Alejandra Deheza dále pokračovat.

Onou uzávěrkou se stala přes sedm minut trvající kompozice "I Got Knocked Down (But I'll Get Up)" (v originále ji natočil Joey Ramone), kterou Benjamin dokončil na nemocničním lůžku v NYC a svou premiéru si odbyla zkraje tohoto týdne.

K celé rozlučkové akci byl natočen i velmi emociálně titěrný videoklip, který režírovala dvojice Toby Halbrooks a Alan Del Rio Ortiz. Cílem bylo podtrhnout oslavu života, jeho nevysvětlitelné paralely a podstatu životních cyklů. Natáčelo se na několika místech. V prostřizích jsou taktéž k vidění vzpomínky na koncertní podobu School Of Seven Bells. Více není třeba dodávat, posmutnělé atmosféry postupně nabírají na své intenzitě. Osm z deseti.

Autoři videa zatím nepovolili vytvoření embed kódu, proto klikejte na tento přímý link.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY