hladovými hrami ztvárňuje roli vůdce - musicserver.cz">

Stromae v novém klipu "Ta Fête" inspirovaném hladovými hrami ztvárňuje roli vůdce

18.06.2014 09:36 - Vojtěch Drobík | foto: facebook interpreta

Zpěvák Stromae na svou druhou desku "Racine Carrée", od jejíhož vydání uplyne v srpnu rok, může být právoplatně pyšný. Dobytí belgického, francouzského, švýcarského či italského albového žebříčku mluví za vše, v rodné Belgii se deska stala dokonce osmkrát platinovou. Nemalá vlna úspěchu potkala i samotné singly, přičemž velké ambice na okupování předních hitparádových příček má i ten nejnovější s názvem "Ta Fête", ke kterému vznikl téměř špičkový vizuál.

Na klip, jehož režisér Lieven Van Baelen se zjevně nechal inspirovat filmovým trhákem "Hunger Games", lze nahlížet z mnoha stran. Koncept videa můžeme chápat jako metaforu útěku z konzumní společnosti, v níž sobecký postoj hraje prim a lidé v ní si libují v neúspěších ostatních. Jelikož se skladba stala oficiální hymnou belgického fotbalového týmu na letošním světovém šampionátu, může klip symbolizovat i propojení fotbalového a skutečného, respektive fanouškovského světa. Tuto ideu koneckonců nastínil i samotný Stromae v jeho internetových lekcích.

Ať již budete za výsledkem hledat hlubší či méně nadnesenou pointu, belgickému hudebníkovi s rwandskými kořeny v roli diktátora/kapitána, jenž si sofistikovaně hraje s francouzským jazykem, devítku z celkového hodnocení nemůžeme odepřít.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY