Frontmana Sum 41 dohnala závislost na alkoholu. Selhala mu játra a ledviny

18.05.2014 16:48 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Kanadská skupina Sum 41 odehrála zatím poslední vystoupení v červnu 2013. Potom se na rok hudebně prakticky odmlčela a na sociálních sítích pouze odkazovala na své obchodní aktivity. Vysvětlení je podobné jako už několikrát v minulosti - frontman Deryck Whibley skončil v nemocnici. Tentokrát ho ale nevzala záda, dohnala ho závislost na tvrdém alkoholu.

Whibley, chlast a chlebíčky

Přečtěte si komentovanou diskografii Sum 41 od počátku do prozatímního konce.

Whibley vyšel s pravdou ven na svých webových stránkách deryckwhibley.net v pátek 16. května, když už měl nejhorší chvíle za sebou. Přiložené fotografie, na kterých rozhodně nepřipomíná rockera v plné síle, ale dávají tušit, že si prošel krušným obdobím.

alternate text

"Omlouvám se, že jsem byl poslední dobou mimo, ale měsíc mi bylo v nemocnici hodně zle. Vlastně mi bylo špatně už několik týdnů předtím, než jsem se tam dostal. Mám to z nezřízeného pití, kterému jsem se léta oddával. Teď mě to konečně dohnalo. Pil jsem tvrdý alkohol denně," přiznává hlavní postava Sum 41 a živě popisuje, jak se nakonec dostala do nemocnice.

"Seděl jsem doma, lil do sebe další drink a okolo půlnoci jsem se chystal koukat na film, když se mi najednou udělalo špatně. Potom jsem upadl na zem do bezvědomí. Moje snoubenka mě odvezla do nemocnice a tam jsem na jednotce intenzivní péče celý první týden strávil pod sedativy. Zjistil jsem, že už dál nemůžu pít. Doktor řekl, že pokud si dám ještě jeden drink, zemřu." Podle lékařů Whibleymu selhala játra a ledviny.

Zbytek vyjádření, kde muzikant mimo jiné píše, že už má v hlavě nápady na nové písně a že další album Sum 41 by mohlo brzy začít vznikat, si můžete přečíst na jeho webu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY