Nové album Hany Zagorové "Vyznání" vychází již 9. května

29.04.2014 15:28 - Milan Menčík | foto: Ondřej Pýcha

Sedm let je v lidském životě poměrně dlouhá doba. To ale neplatí v muzice, kde se neustále prodlužuje čas mezi vydáváním řadových alb jednotlivých skupin a interpretů. Přesně takovou dobu nechala své fanoušky čekat Hana Zagorová. Nová kolekce písní s názvem "Vyznání" je ale už připravena k prodeji.

Na pulty obchodů se dostane 9. května. Zagorová si nové album poctivě vyčekala tak, aby zanechalo u posluchačů silný dojem a dokázalo propojit to nejlepší z minula s aktuálními trendy. "Jednoduše řečeno pro nové album musí nazrát vhodný čas! Pokud má být výběr písní kvalitní, tak se nedají věci moc uspěchat. Také je velmi důležité, aby se jednotlivé skladby k sobě hodily. Výlety do jiných žánrů jsou sice fajn, ale nesmí jich být moc, aby celou desku neposunuly jiným směrem, než zamýšlím," přiznala samotná zpěvačka.

Hana Zagorová - Vyznání
© facebook interpreta
Nová kolekce písní je kompilátem klavírních balad, jemné elektroniky a citlivého užití akustických nástrojů. Nebude zde chybět ani několik pečlivě připravených cover verzí. "Chuť jít do studia a začít nové album připravovat odstartovaly tentokrát také tři francouzské šansony, jež mě okouzlily natolik, že jsem si je sama i otextovala," dodává Zagorová.

Nebudou zde ke slyšení laciné jednoduché popěvky ani krátkodobé hity. Naopak tu posluchači najdou melodicky atraktivní písně spojené s kvalitními texty. Jako praktická ukázka může posloužit i pilotní singl "S tebou", který kompletně napsal Radoslav Banga, známý frontman kapely Gipsy.cz.

Tracklist alba je následující: Mít tě ráda (J’te mentirais - Patrick Bruel), český text Hana Zagorová, Rande u Zdi nářků (Księżniczka - Sylwia Grzeszczak, Lukasz Bartoszak, Katarzyna Chrzanowska/Marcin Piotrowski, Jakub Mankowski), český text Václav Kopta, Náš Rubikon (Petr Malásek/Václav Kopta), S tebou (Radoslav Banga), Můj chlap (Mon mec a moi - Francois Bernheim/Didier Barbelivien), český text Hana Zagorová, Už nemám křídla (Je ne suis qu’une chanson - Diane Juster), český text Hana Zagorová, První (Jiří Zmožek/Václav Kopta), Už jen to hezký (Vítězslav Hádl/Eduard Krečmar), Beethoven (Karel Vágner/Pavel Žák), Když máme pat (Jiří Březík), Bleriot (Jiří Hradil/Márdi), Deburau (Petr Malásek/Ľubomír Feldek).

Hrají: Tomáš Kapek - bicí, Jiří Dvořák - basové kytary, Ondřej Hájek - klavír, Peter Binder - kytary, Šimon Marek - cello, Jan Sochor - akordeon, Symfonický orchestr Epoque Orchestra. Mix alba: Daniel Hádl, mastering: Tom Meyer-Master & Servant Hamburg.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY