První květnový den ochladí Prahu seveřané Sonata Arctica

23.04.2014 11:02 - Ondřej Hricko | foto: Miroslav Tkadlec / musicserver.cz

V rámci patnáctého výročí představení debutového alba a také z důvodu vydání novinky "Pariah's Child" přijíždí do Prahy finská metalová hvězda Sonata Arctica. A vybrala si pro jedinou českou zastávku "Pariah's Child World Tour" velmi romantické datum. Pražský klub Retro Music Hall totiž skupina kolem frontmana a zpěváka Tonyho Kakkoa navštíví již 1. května. Jako předkapela se představí Trick Or Treat z Itálie, hrající heavy-metal.

Sonata Arctica vznikla v roce 1996 ve finském městě Kemi, tehdy ještě pod názvem Tricky Beans. Současné pojmenování si skupina zvolila až v roce 1999, kdy vydala desku "Ecliptica", která je považována za oficiální debut. Právě nyní tato nahrávka slaví patnácté výročí a zcela jistě z ní uslyšíme nějakou tu ochutnávku i na pražské show. Zastoupení několika skladeb lze očekávat i z aktuální osmé řadovky, která vyšla 28. března.

Italové Trick Or Treat fungují od roku 2002 a zpočátku fungovali jako tribute band německé legendy Helloween. Doposud vydali tři alba, přičemž poslední "Rabbits' Hill, Pt. 1" je z roku 2012. Formace je známá svým odlehčeným pojetím heavy-metalu, také někdy nazývaným jako "happy-metal.

Lístky na koncert stojí 590 Kč a lze je koupit na klasických předprodejních místech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY