Xindl X představuje dvě podoby nové desky "Čecháček Made"

18.04.2014 08:00 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Netypicky pojal svou novou desku "Čecháček Made" písničkář Xindl X. Novinku totiž vydává jako speciální dvoudiskový balíček, který zachycuje jeho dvě polohy. První CD proto obsahuje dvanáctku nových písniček zaznamenaných s kapelou, zatímco druhý nosič s podtitulem "Unpluggiát" nabízí stejné skladby, ale pouze za doprovodu kytary.

Celkovému konceptu uzpůsobil interpret hitu "Anděl" také doprovodné turné, které rozdělil na dvě části. Aktuálně ho proto fanoušci mohou vídat jako kytarového písničkáře na právě probíhající šňůře "Čecháček s kytarou", která odstartovala v březnu a poslední zastávka je naplánována na 2. května v Jaroměři. Na podzim se pak chystají tři velké koncerty v Praze, Brně a Ostravě, kde Ondřeje Ládka doplní kapela a také hosté.

Album "Čecháček Made" vychází pod záštitou Universalu 18. dubna, již o čtyři dny dříve však bylo exkluzivně k dispozici prostřednictvím služby Google Play. Obsahuje především protestsongy, v jejichž textech najdou posluchači zmínky o komunistech, zlodějích, bulimičkách nebo extremistech. Produkci má na svědomí Dalibor Cidlinský, který se kromě předchozích Xindlových nahrávek podílel i na zvuku počinů Jaromíra Nohavicy, Tomáše Kluse či Daniela Landy.

"Chtěli jsme desku stavět na kvalitních písničkách, a ne na známých obličejích hostů. Proto jsou jedinými hosty zatím neokoukaná slovenská písničkářka Mirka Miškechová, které se i autorsky podílela na textu písně 'Cudzinka v tvojej zemi', česko-slovenském duetu o ztrátě schopnosti porozumění, a moje dobrá kamarádka Olga Königová z kapely Ille, která si se mnou zazpívala píseň 'V blbým věku'," prozradil Xindl X, jenž se zvuk novinky snažil postavit hlavně na akustických nástrojích.

"Čecháček Made" nabízí dvakrát těchto dvanáct songů: Čecháček a totáček, Orel mezi supy, V blbým věku (feat. Olga Königová), Barbína, Cudzinka v tvojej zemi (feat. Mirka Miškechová), Já a ďábel, Velkej Vont, Naše parta, Když k nám přišla svoboda, Kazatel, To je můj dům, Prase.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY