Letošní Record Store Day se kvapem blíží

13.04.2014 10:35 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Třetí dubnová sobota každý rok patří Record Store Day, letos tato událost vychází na 19. duben (tedy shodou okolností na prodloužený víkend letošních Velikonoc). V tento den po celém světě vycházejí speciální vydání nejenom vinylových desek (ať už alb nebo singlů), které jdou výhradně do prodeje v kamenných obchodech coby podpora tohoto původního distribučního kanálu muziky. V nemalém množství těchto releasů najdete specialitky v limitovaném nákladu, v letošním seznamu například nechybí Bastille, Jake Bugg, David Bowie, Placebo, Pet Shop Boys, School Of Seven Bells, Cut Copy (ti o dva dny později podruhé dorazí do Prahy a odehrají koncert v Lucerna Music Baru), Chvrches, Disclosure. Kompletní (a stále aktualizovaný) list najdete na této stránce. O tituly je vždy velký zájem, stojí se na ně i fronty a neexistuje na ně žádný rezervační systém. U nás se této akce účastní hned několik obchůdků: Happyfeet, Phono.cz, Rekomando, Vinyl Store nebo žižkovský Musictown Record Store.

Ten po úspěšném loňském ročníku opět nachystal celodenní hudební program. Bude odstartován dopoledne (po desáté hodině), kdy začnou hrát dýdžejové. Během dne pak přímo v prostorech tohoto krámku vystoupí projekt Foma, Kieslowski nebo dvojice Palermo, která za desku "Still Life" získala nominaci na objev roku v cenách Vinyla 2013. Večerní afterparty se pak přesune do The Basement Baru, kde zahrají Sundays On Clarendon Road, The Linings a desky roztočí Rentip a Felix!, na obě akce je vstup volný.

V Musictown Record Storu bude po celý den k dispozici občerstvení a budete si moci doplnit sbírky o hudební nosiče, tašky, trička a placky nejenom vystupujících kapel, ale i v úvodu zmíněných speciálních edic vydaných jen pro tento den. Případně můžete dorazit na kus řeči s hudebními nadšenci. Akci podporuje BU2R (Budweiser Urban Projects).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY