t.A.T.u. se s novinkou "Lyubov V Kazhdom Mgnovenii" snaží zachránit, co se dá

08.04.2014 16:00 - Vojtěch Drobík | foto: Interscope Records

Měl to být návrat jedné z nejslavnějších a nejvlivnějších hudebních dvojic. Že v Rusku je ale možné úplně vše, nasvědčuje i náhlá a razantní změna veškerých plánů a jejich následné smetení ze stolu. Ačkoli t.A.T.u. oficiálně comeback nikdy nepotvrdili, synchronizace a vzájemná spolupráce byly známkou tolik očekáváného spřáhnutí sil po rozpadu v roce 2011.

t.A.T.u. feat. Legalize & Mike Tompkins
© facebook interpreta
Děvčata měla našlápnuto k velmi slušnému návratu na výsluní. Již samotné vystoupení na zahajovacím ceremoniálu ZOH v Soči s hitem "Nas Ne Dogonyat" dávalo světu vědět, že kontroverzní pseudolesbické duo je opět v plné ráži. Následné ohlášení nového singlu "Lyubov V Kazhdom Mgnovenii" bylo najisto známkou definitivního rozhodnutí o společné cestě za již dříve dosaženým sladkým úspěchem. To by však nesměly být t.A.T.u. A tak i přes naplánované promo turné s Horkýže Slíže po Slovensku, přičemž dokonce i Ostrava figurovala jako jedna ze zastávek, ze dne na den Lena Katina umístila na web video, v němž sklíčeně a znechuceně oznamuje, že jakákoli další spolupráce s kolegyní Julií je absolutně nemožná z důvodu přejetí nadvlády nad veškerými rozhodnutími.

Zatímco rusovlasá Katina si hraje na postřelenou laň, která to všechno (neprávem) schytala, černovlasá Volkova dělá, že vůbec neví, která bije. I přes všechny více či méně nepochopitelné konflikty dámy natočily (ač se ve studiu nepotkaly) doprovodný klip ke zmíněnému singlu, který se tak řadí zřejmě k vůbec posledním společným hudebním počinům těchto legendárních děvoček.

Novinková skladba ale posluchače zaskočí mnohem více než onen vizuál. Ta má totiž pramálo společného s dosavadní tvorbou autorek hitu "All The Things She Said". V podstatě se jedná o jednoduchou tuctovku postavenou na banálních základech lehce tanečního soundu, v níž horko těžko budeme hledat sebemenší náznak dílčí originality, kterou se skupina vyznačovala (viz poslední album "Waste Management"). Nad přítomností rappera Legalize pak nelze jinak než kroutit hlavou. Jeho část je absolutně nepochopitelná, připomínající vycpávkové pasáže, jež má v oblibě zejména Pitbull. A konečné video? To je vcelku pěkné, doslova obrazem písně samotné. Vypráví o smyslu lásky, jejím hledání a nacházení a následně o nezaměnitelném pocitu milovat. Nad formou lásky mezi Julií a Lenou lze momentálně spekulovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY