Kaiser Chiefs se po sedmi letech vracejí na britský albový vrchol

07.04.2014 10:45 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Britské žebříčky tento týden opět mění jména na prvních místech. Zatímco v singlech se na nejvyšším postu ocitl Aloe Blacc, albovému pořadí kralují Kaiser Chiefs s pátou studiovkou "Education, Education, Education & War", která pro skupinu znamená návrat na vrchol po dlouhých sedmi letech.
Aloe Blacc - The Man
© facebook interpreta
SINGLY - Titul nejprodávanějšího singlu na britských ostrovech si za minulý týden připisuje Aloe Bacc s novinkou "The Man". Pětatřicetiletý Američan se z podobného úspěchu může se sólovým počinem těšit úplně poprvé - jeho loňská premiéra na nejvyšším postu se totiž konala v rámci hostování Aviciimu v megahitu "Wake Me Up". Jeho dosud největší sólový hit "I Need A Dollar" má jako maximum zapsané stříbro.

John Legend si polepšil hned o tři místa a po týdenní absenci se znovu ocitl na stupních vítězů. Dvojka znamená pro "All Of Me" nové nejlepší umístění a vzhledem k rostoucí adoraci tohoto hitu rozhodně v dalších týdnech nelze vyloučit ani útok na jedničku. Bronz připadl minule stříbrné spolupráci "I Got U", o níž se postarali Duke Dumont a Jax Jones.

Čtyřka svého majitele nemění, nadále ji okupují Route 94 a Jess Glynne s "My Love", zatímco na pětce najdeme pokles o dvě místa - dodejme, že skladba "Changes", pod kterou jsou podepsáni Faul & Wad Ad a Pnau, se momentálně pohybuje na čelních pozicích také v českém singlovém žebříčku.

V druhé polovině první desítky najdeme jednu novinku, postaral se o ni švédský zpěvák John Martin, pro kterého je jeho sedmička prvním proniknutím do Top Ten s vlastní písničkou. Předtím se do nejvyšší společnosti podíval jen jako host Swedish House Mafia či Tinieho Tempaha. Kolem sebe má Martin stálice - šestku si totiž nadále hlídá Pharrell Williams s "Happy" a osmičku Clean Bandit s hostující Jess Glynne a hitem "Rather Be". Do první desítky se vracejí Enrique Iglesias a Pitbull, song "I'm A Freak" se vyhoupl na devítku, zatímco před týdnem vedoucí 5 Seconds Of Summer sklouzli až na desátý stupínek.

Z novinek na dalších příčkách zmiňme ještě pětačtyřicáté Kaiser Chiefs, kteří posílají singl "Coming Home" z novinkové desky, o níž si více povíme v albové části žebříčků. Velký skok učinila i Shakira, která se s "Empire" z minulé jedenašedesáté pozice vyšvihla na číslo dvacet pět.

    Top 10 - singly:
  1. N Aloe Blacc - The Man
  2. John Legend - All Of Me
  3. Duke Dumont feat. Jax Jones - I Got U
  4. Route 94 feat. Jess Glynne - My Love
  5. Faul & Wad Ad vs. Pnau - Changes
  6. Pharell Williams - Happy
  7. N John Martin - Anywhere For You
  8. Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be
  9. Enrique Iglesias feat. Pitbull - I'm A Freak
  10. 5 Seconds Of Summer - She Looks So Perfect

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Kaiser Chiefs - Education, Education, Education & War
© facebook interpreta
DESKY - V recenzi nové desky Kaiser Chiefs sice Ondřej Hricko nadšením zrovna neoplýval, pohled do aktuálního pořadí ostrovního albového žebříčku však ukazuje, že se z tohoto hlediska jedná o jednu ze dvou nejúspěšnějších nahrávek kapely. "Education, Education, Education & War" totiž přistála na zlaté příčce, čímž napodobila výsledek "Yours Truly, Angry Mob" z roku 2007. Obrovský skok učinili pánové zejména v porovnání s minulou řadovkou, "The Future Is Medieval" se totiž umístila jen na desítce.

O první post se tentokrát strhl velký boj, ještě v průběhu týdne totiž na vedoucí pozici Kaiser Chiefs dotírala Sam Bailey - mezi prvním a druhým místem byl dokonce v jednu chvíli rozdíl pouhých čtyřiačtyřiceti kopií. Nakonec však v závěru královna loňského X Factoru trochu ztratila a za zlatem zaostala zhruba o dva tisíce kusů. Neobhájila tak prvenství z předchozího kola a s "The Power Of Love" klesla na dvojku.

Bronz uzmul George Michael, který si se "Symphonicou" zkompletoval pomyslnou medailovou sbírku - před týdnem totiž bral druhou příčku, před dvěma dokonce tu nejvyšší. Brambory sklidil Johnny Cash s posmrtnou novinkou "Out Among The Stars", zatímco pětku si podržel John Legend, který z úspěchu hitu "All Of Me" těží i v albech.

Další pozice v první desítce nabízejí kromě zavedených jmen jako Wilko Johnson, Pharrell Williams, Elbow a Paloma Faith ještě jeden novinkový počin - Christina Perri navazuje na úspěch debutu "Lovestrong" a i s druhou studiovkou "Head Or Heart" si proklestila cestu mezi deset nejprodávanějších. Devítku své prvotiny dokonce ještě o jednu pozici vylepšila a může se radovat z osmého místa.

    Top 10 - alba:
  1. N Kaiser Chiefs - Education, Education, Education & War
  2. Sam Bailey - The Power Of Love
  3. George Michael - Symphonica
  4. N Johnny Cash - Out Among The Stars
  5. John Legend - Love In The Future
  6. Wilko Johnson / Roger Daltrey - Going Back Home
  7. Pharrell Williams - G I R L
  8. N Christina Perri - Head Or Heart
  9. Elbow - The Take Off And Landing Of Everything
  10. Paloma Faith - A Perfect Contradiction

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY