S Pillars And Tongues si zavzpomínáte na budoucnost

01.04.2014 11:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Naprosto neuchopitelný sound, maximálně hypnotický účinek, vzpomínky na budoucnost - to jsou Pillars And Tongues, trio, které založili v roce 2008 v Chicagu Mark Trecka, Elizabeth Louise Remis (ano, sestra Tima Remise ze Sweet Cobra) a Evan Hydzik (toho o tři roky později nahradil Ben Babbitt). Loni na podzim vydali vynikající album "End-Dances" a vyrážejí na první evropské turné. 4. dubna v Klubu 007 Strahov jim bude dělat support Aran Epochal (Silver Rocket) s novým programem.

Pillars And Tongues jsou jako folklórní hudba nějaké dávno zaniklé (a nebo nikdy neobjevené) civilizace: představte si monotónní mantry Zomes, modlitby Lungfish, rozervanost Nico, snění s otevřenýma očima Dead Can Dance a odvrácenou stranu Current 93. Album "The Pass And Crossings" (2011) uhranulo svými drone baladami třeba Juliana Copea, který mimo jiné napsal: "Čistota vokálu Marka Trecki připomíná naříkání ducha nad svým vlastním pohřbem." Aktuální deska "End-Dances" nabízí o něco přehlednější a tradičnější strukturu skladeb, ale nikoli menší naléhavost. Troufáme se předpovídat poměrně magický koncertní zážitek...

Budete ho moci zažít 4. dubna v pražském Klubu 007 Strahov. Začátek akce je naplánován na osmou hodinu večerní, vstupné bude stát dvě stě korun.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY