Blues v lese III bude letos od 31.5. do 2.6.

10.04.2002 19:09 - Hynek Just | foto: facebook interpreta

Blues v  lese III
© facebook interpreta
O prvních dvou ročnících nejen bluesového řevnického festivalu Blues v lese jste se na MusicServeru mohli dočíst už v loňském a předloňském létě. Jistě jste mohli i vypozorovat, že festival s každým rokem nabírá na síle a velikosti - a to kvalitou (souborů i organizace) ruku v ruce s rozpočtem. Letos se pánům z organizujícího pohyblivého klubu Joe's Garage podařilo získat exkluzivní generální partnerství České spořitelny, což zásadním způsobem otevřelo možnosti výběru kapel i záběru propagace. Očekávaná návštěvnost bude podle pořadatelů "minimálně tolikrát veliká, kolikrát narostla mezi prvním a druhým ročníkem...", podle střízlivého odhadu by mohla být kapacita festivalu sedmi tisíc diváků zaplněna alespoň z půlky.

Program (zde je jeho plná verze) bude stejně jako v minulých letech rozdělen do tří víkendových dnů. V pátek ve 13 hodin odstartují soubory zatím neproslavených jmen, k večeru vystoupí další z hostů "rubriky domácích bluesových legend", po předloňském Peteru Lipovi a loňském Ivanu Hlasovi se tentokrát představí Vladimír Mišík & ETC v nové sestavě, s následnými Big Heads Michala Pavlíčka a -123 minutami, vrchol pátečního programu zajistí Smokin' Joe Kubek (americký kytarista, spoluhráč Stevie Ray Vaughana, B.B.Kinga etc...) a Chuck Prophet (u nás již viděný americký kytarista zúročující své punkové začátky s moderními výrazovými technologiemi a přirozeným bluesovým feelingem - na MusicServeru se o něm jistě ještě dočtete).

Aynsley Lister
© archiv Joe's Garage
Sobotní program by měl být laděn o něco bluesověji, kromě opravdu legendárního jména Edgara Wintera bude k vidění očekávaný "největší festivalový objev", dvaadvacetiletý britský kytarista Aynsley Lister, z domácích bluesmanů například Ondřej Konrád, jeho slovenský kolega Boboš Procházka, Jazz Q, stálice Blues v lese - Skot Stan The Man, s hostem - černošskou zpěvačkou Betty S. a v neposlední řadě, možná nejméně bluesový, jistě však divácky velmi oceňovaný Jiří Schmitzer. Neděle, stejně jako loni, má "odhalovat kořeny moderní hudby více než v americkém folkloru - blues ve folkloru českém", jména z posledního dne festivalu mluví za své: Petr Váša a Ty syčáci, Vladimír Merta, Hradišťan, Zuzana Navarová a KOA, Vladimír Václavek a VRM, Vlasta Třešňák...

Edgar Winter
© archiv Joe's Garage
Program, čítající přibližně šedesát kapel, bude pestrý a žánrově velmi bohatý, produkce se bude odehrávat na třech scénách, kromě hlavního lesního amfiteátru bude obsazeno i házenkářské hřiště, nočním jamům je určena řevnická Sokolovna (mimochodem, speciálně kvůli těmto jamům přijedou ze Slovenska na MusicServeru již tolikrát citovaní bubeník Marcel Buntaj a baskytarista Martin Gašpar). Tři dny volného pobytu po Řevnicích s přístupem do všech zmiňovaných míst vás bude v předprodeji (Ticketstream, Ticketpro) stát 567,- Kč, jednotlivé dny jsou odstupňovány od 234,- po 456,- Kč (na místě lze očekávat přibližně stokorunový příplatek). Na viděnou v lesním amfiteátru v Řevnicích mezi 31.5. - 2.6.2002 na Blues v lese III!

P.S.: Pro aktuální informace sledujte dění na stránkách www.bluesvlese.cz, případně www.joesgarage.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY