Skotové ruší hudební festival, ustoupí fotbalovému šampionátu

21.03.2014 09:26 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Stane se, že se hudební festival zruší. Většinou jsou za tím finance. Vypadne sponzor, vstupenky se neprodávají, jak by si pořadatel představoval, apod. Ve Skotsku ale odvolali letošní ročník RockNess festivalu z úplně jiného důvodu - oficiálně kvůli fotbalovému šampionátu a her Commonwealthu, které se v létě konají. A to tři měsíce před konáním akce.

RockNess je středně velkým festivalem, který každý rok navštíví zhruba pětatřicet tisíc hudebních nadšenců. Letos se tam ale nepodívá ani jediný. "Rádi bychom vám poděkovali za podporu, kterou nám už osm let vyjadřujete. Kvůli velkému počtu akcí, včetně fotbalového mistrovství světa a her Commonwealthu, jsme se rozhodli odříci letošní ročník," píše se ve stručném prohlášení na Facebooku.

Co na tom, že skotský fotbalový tým se na šampionát neprobojoval a hry britského společenství se konají až na přelomu července a srpna, tedy víc než měsíc poté co se běžně RockNess pořádá. Fanoušci dávají na sociálních sítích oprávněně najevo svou zlobu.

V minulosti na RockNess vystoupili například Biffy Clyro, Mumford & Sons, zpěvačka Ellie Goulding nebo přední postava britské taneční hudby Example.

I v Česku se v minulosti velký hudební festival zrušil. Pořadatelská agentura Prague City Festivalu to fanouškům oznámila dokonce jen dva týdny před jeho konáním. Na rozdíl od Prague City Festivalu by se ale RockNess měl v příštím roce opět konat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY