Elektropopové duo La Roux vystoupí na Grape festivalu

23.02.2014 08:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

La Roux
© dsmacku.com
Zpěvačka Elly Jackson s typickou oranžovou ofinou a záhadný producent Ben Langmaid tvoří hudební projekt s názvem La Roux, který se hudební scéně objevil v roce 2006. Jejich moderní synthpop ovlivněný osmdesátými léty zapůsobil na hudební posluchače a odborníky jako blesk z popového nebe. Jednoduchostí a přímočarostí skladeb dali zapomenout na ustupující nevkusnou vlnu televizních popových hvězd. Debutové album s názvem "La Roux" bylo v roce 2009 nominované na prestižní cenu Mercury Prize spolu s Florence & The Machine nebo Kasabian. Úspěšně bodovaly hned čtyři singly - "Quicksand", "In For The Kill", "Bulletproof" a "I'm Not Your Toy", které katapultovaly dvojici na vrchol nejen popové scény.

Nespočetné množství ocenění v různých kategoriích završili v únoru 2011, když získali Grammy za nejlepší electronic/dance album. Na studiovou dvojku se však čeká doteď. Původně se měla dostat na trh v létě 2013, ale vydání se podle posledních informací posunulo na jaro 2014. Na Grape by tak kromě starších hitů měly zaznít i nové skladby. "La Roux jsme chtěli už od roku 2012, ale vždy do toho něco přišlo. Jsme rádi, že se nám to nakonec podařilo právě teď, když vychází nové album," říká organizátor Ján Trstenský.

Grape festival se uskuteční 15. - 16.srpna 2014 popáté na piešťanském letišti. Více informací najdete na www.grapefestival.sk a facebooku.

Doposud zveřejnění účinkující: La Roux (uk), Klaxons (uk), Flux Pavilion (uk), Rangleklods (dk), The Feud (uk), Le Payaco, Vec & Valihora, Korben Dallas, Modré Hory, Strapo, BoyBand, Malalata, Martina Javor & Band, Skyline (cz), The Prostitutes (cz), Fiordmoss (cz), No Distance Paradise (cz), Tichonov (cz).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY