Dominika Mirgová - Prvá (Miro Žbirka cover)

17.02.2014 08:43 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

V roce 1988 natočil v rámci alba "Zlomky poznania" slovenský Zlatý slavík Miro Žbirka hit "Prvá". Otextoval mu ho Ján Štrasser a píseň se v průběhu zpěvákovy přebohaté kariéry stala jednou z jeho nejslavnějších. Všimla si jí i jeho mladá kolegyně Dominika Mirgová, která se momentálně na Slovensku těší velkému zájmu publika a i na tuzemském trhu začíná dobývat první úspěchy. Píseň zařadila na své debutové album "Nová" a nyní ji vysílá do světa jako sedmý (!) singl, jímž by ráda historii tohoto alba uzavřela. Své úsilí pomalu začne upínat k přípravě nového materiálu.

"Prvá je krásná skladba, která se tematikou a náladou dokonale hodila na album, proto jsme se rozhodli ji nahrát v novější verzi. Samozřejmě si ji Meky poslechl a hodně se mu líbila. Tak jsme dostali požehnání," pochlubila se Mirgová. Nová verze díky jejímu ženskému vokálu získala ještě více romantičnosti, citlivosti a nálady, která se náramně hodí do období svátku svatého Valentýna.

Aranž skladby je příjemným pohlazením po duši, které přivítá každé romantické srdce. V dnešní době, kdy se láska ze světa tak nějak vytrácí, potěší slyšet i takovouto píseň. Málokterá coververze se svému originálu tolik vyrovná (či ho dokonce předčí) jako tato.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY