Vítězem BBC Sound Of 2014 se stal zpěvák Sam Smith

10.01.2014 09:44 - Vojtěch Drobík | foto: facebook interpreta

Sam Smith
© last.fm
Prorokové a senzibilové z řad hudebních publicistů mají jasno. Největší naděje letos vkládají do britského hudebníka Sama Smitha, jenž vyhrál anketu Sound Of…, kterou již po dvanácté vyhlašovala BBC. Jedná se přitom již o druhé vítězství, kterého tento Brit ve velmi krátké době dosáhl. V prosinci totiž vyhrál i cenu britských kritiků za rok 2014.

Spekulací o vítězství čerstvého talenta se vedlo nespočet. Hlavním konkurentem, v tomto případě konkurentkou, měla být Ella Eyre, známá především ze singlové jedničky "Waiting All Night" Rudimental. Ta však skončila v těsném závěsu na druhém místě. Za ní se poté v následujícím pořadí umístili umělci Banks, Sampha a George Ezra. Pro připomenutí - vítězem minulého ročníku se stala trojice Haim.

Jednadvacetiletý Smith se o počínající slávu zasloužil především svou participací na singlu "Latch" elektronického dua Disclosure. Během ledna by měl hit vyjít i na americkém kontinentu, což zpěvákovi do karet nahrává ještě více. Pokud vám taneční věc bratrů Guye a Howarda nic neříká, jistě si zpěváka spojíte s profláknutou "La La La", do níž si jej přizval Naughty Boy. S touto skladbou pak společně dobyli britský singlový žebříček.

Hvězdy muzikantovi vítězství seslaly v tu pravou chvíli. Úspěšný interpret se totiž pilně připravuje na vydání debutového alba "In The Lonely Hour", jež je naplánováno na 26. května. V polovině února na něj odkáže i pilotním singlem "Money On My Mind", který si již nyní můžete níže poslechnout.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY