Skotská čtyřka Glasvegas rozparádí Prahu už 31. ledna

09.01.2014 16:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Glasvegas
© glasvegas.net
Skotská indie-rocková kapela z Glasgow s vypočítavým názvem Glasvegas vystoupí v pražském Rock Café již 31. ledna. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji v síti Ticketpro.

Kapela sestává ze zpěváka Jamese Allana, kytaristy Raba Allana, baskytaristy Paula Donaghuea a bubenice Jonny Löfgren. Jejich první album "Glasvegas" (2008) bylo platinové a umístilo se na druhém místě britské hitparády. Získalo také nominaci na Mercury Music Prize.

Glasvegas nedávno absolvovali turné po Velké Británii a Irsku, zahráli si například v Londýně, Dublinu, Bristolu či Manchesteru. V minulosti oslovili například zástupy fanoušků na festivalu SXSW v texaském Austinu. Po evropském turné v lednu se Glasvegas vydají do Severní Ameriky, kde je čeká mnoho koncertů jak v USA, tak v Kanadě.

Zmiňovaná turné jedou Glasvegas se svým novým albem "Later...When The TV Turns To Static", které vyšlo na podzim 2013. Původní spolupráci s Columbií (Sony) nahradila spokojenější spolupráce s BMG. Glasvegas jsou totiž známí svoji neposlušností a nekonvenčností: frontman kapely James Allan se například odmítl zúčastnit předávání cen Mercury Music s tím, že ostatní nominované kapely mu nevoní a neměly by vůbec být přítomny ve stejné místnosti jako on. Glasvegas jsou zkrátka známí tím, že si nenechají nic diktovat a dělají vše po svém - a to je v dnešní době plné mainstreamového diktátu obzvláště sympatické. Zpěvák se k problematice labelů vyjádřil následovně:

"Nelíbí se mi, že kapely nezůstávají u labelů, protože má někdo rád jejich hudbu. Pravděpodobně to bylo o něčem úplně jiným, všechno je to o dealech. Pro nás nebyl nejhorší zážitek přijít o label, ve skutečnosti to bylo něco úplně jinýho: bylo to na belgickým festivalu Pukkelpop, kdy strašně silná bouřka zabila pět lidí a zranila dalších 1sto čtyřicet - to je něco mnohem horšího, než přijít o spolupráci s labelem. Doteď, když vidím blesk, tak se mi to vybaví, že při našem koncertě zemřelo pět lidí..."

První skladba, která vyšla pod hlavičkou BMG, u kterého je kapela od července 2013, je singl "If", ve kterém se také objeví kanadský herec William Shattner. Shattner je fanouškem Glasvegas a sám je také představil Craigu Fergussonovi do Late Show v Los Angeles. Video je pěkný oldschool, jako by jej někdo natočil na VHS a přelepil pár barevnými filtry, dle vlastních slov zpěváka Allana.

Na vystoupení zlobivé a nekonformní kapely Glasvegas se můžete těšit již 31. ledna, jako předskokan vystoupí česká indie-rocková kapela No Distance Paradise a celý zážitek můžete prožít v pražském Rock Café. Vstupenky pořídíte jednoduše v předprodeji v síti Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY