Prof. Neutrino a Mila Lombardo zhudebnili básně literárních klasiků

07.01.2014 14:17 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Prof. Neutrino + Mila Lombardo - CANAL - Transatlantic Poem Session
© facebook interpreta
Petr Mareš jako Prof. Neutrino společně se zpěvačkou Milou Lombardo vydali koncem listopadu 2013 nové EP. Jejich dlouholeté virtuální přátelství nakonec vyústilo v album "Canal/Průplav", které vznikalo na dálku, protože Neutrino pochází z České republiky a Mila Lombardo z Panamy.

Deska hudebně vychází z indie elektronické scény, avantgardního hip hopu a soundartu. Zaujme především originálním konceptem - ve skladbách jsou zhudebněny básně literárních klasiků jako Pablo Neruda, Charles Baudelaire, Edgar Allan Poe či William Blake. Tato jména spojuje hned několik věcí. Jejich básně mají společnou myšlenku a jistou dekadentní až snovou atmosféru blízkosti smrti.

Výtěžek z prodeje EP "Canal/Průplav" by měl podpořit společné setkání obou umělců a umožnit jim dokončit desku a připravit živá vystoupení. Další část z prodeje půjde na podporu dodržování lidských práv ve světě. Ípíčko je navíc také věnováno všem lidem, kteří položili svoje životy při stavbě Panamského průplavu.

Tracklist je následující: Close Your Mind, A Dream Within A Dream (Poe), Sólo La Murte (Neruda), The Death Of Lovers (Baudelaire), A Quien Está Leyéndome (Borges), The Angel (Blake), Live At The Dead Academy.

Desku "Canal/Průplav" si můžete poslechnout a rovnou zakoupit na Bandcampu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY