Beyoncé už má v USA prodaný milion a vysoko debutovala se singlem

28.12.2013 02:26 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Beyoncé přidala dalších 374 tisíc "Beyoncé" a prodeje tak za deset dní dosáhly jednoho milionu. Navíc s "Drunk In Love" s manželem Jay-Zm debutovali na dvanáctce mezi singly. Ty nadále vede Eminem před Pitbullem. Do první desítky alb se vrátil Michael Bublé s dva roky starým albem. B.o.B s novinkou neuspěl.
Eminem - The Monster (feat. Rihanna)
© facebook interpreta
SINGLY - Lídrem mezi písněmi zůstal Eminem. Singl "The Monster" si mírně polepšil v rádiích i downloadech a ve streamech byl díky růstu o 25 % na 7,6 milionu Streaming Gainerem. Skladbě s Rihannou samozřejmě pomohl videoklip. V čele tak je třetím týdnem a stejnou dobu za sebou drží Pitbulla s Ke$hou. "Timber" podruhé za sebou byl Airplay Gainer díky čtrnáctiprocentnímu přírůstku na 103 milionů impresí.

Beze změn bylo i níže, zůstalo pořadí OneRepublic, A Great Big World, Lorde a Imagine Dragons, z nichž výrazně vzestupnou tendenci mají první dva jmenovaní. Lorde ale možná při padání pořadím nemusí smutnit, nový singl "Team" už se posunul do druhé desítky. Nového maxima dosáhl Passenger, "Let Her Go" je nyní sedmé.

Debut týdne měla Beyoncé. "Drunk In Love" s Jay-Zm odstartovalo na dvanáctce. Většinový podíl na úspěchu má videoklip, downloady a rádia se uplynulý týden pouze začínaly chytat. Z jejích skladeb jen "Sweet Dreams" zaznamenalo lepší příchod do žebříčku, desítku. A navíc se v hitparádě objevily i "XO" (66) a "Mine" (99).

Vítězce "The Voice" Tessanne Chin se podařilo umístit s dvěmi novinkami, verzí "I Have Nothing" Whitney Houston na padesát jedničce a "Let It Be" The Beatles na 76. příčce. 89. místo obsadili Jason Derülo a 2 Chainz s "Talk Dirty".

    Top 10 - singly:
  1. Eminem feat. Rihanna - The Monster
  2. Pitbull feat. Ke$ha - Timber
  3. OneRepublic - Counting Stars
  4. A Great Big World & Christina Aguilera - Say Something
  5. Lorde - Royals
  6. Imagine Dragons - Demons
  7. Passenger - Let Her Go
  8. Avicii - Wake Me Up
  9. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  10. One Direction - Story Of My Life

Beyoncé - Beyoncé
© facebook interpreta
DESKY - "Beyoncé" Beyoncé je venku 10 dní a číslo prodaných kusů se zastavilo už téměř na milionu. Díky 374 tisícům z prvního celého týdne se dostala konkrétně na 991 tisíc. V druhém měřené období jí spadly prodeje o 39 %, vzhledem k nestejně dlouhé započítané době a prvotní iTunes exkluzivitě však nejde čísla příliš srovnávat, tedy nelze říct, jestli je takový propad hodně nebo málo.

Downloady ale v relativním srovnání výrazně spadly, oproti plným 617 tisícům za tři dny jich bylo jen 235 tisíc za sedm dnů. 139 tisíc tedy zbylo na nově dostupné fyzické kopie. Zajímavostí je, že Target a Amazon CDčka uraženě odmítli prodávat.

V předvánočním týdnu se dařilo mnoha interpretům. Kromě Kelly Clarkson si prodejně polepšili všichni z Top 10. Podium doplnili Garth Brooks a One Direction, nahoru stoupali Robertsons, Eminem, Katy Perry i Frozen a do první desítky se znovu dostali Michael Bublé a Luke Bryan. Bublé se vrátil s dva roky starou nahrávkou "Christmas".

Velmi špatně to dopadlo s B.o.Bho třetí deskou. 35 tisíc a 22. příčka "Underground Luxury" je zklamáním. Album vyšlo v přeplněný termín s velmi špatným promotion, recenze pozitivní příliš nejsou a ze singlů pouze "HeadBand" trochu uspěl, 64. příčka v Billboardu je však nic oproti medailovým "Nothin' On You" nebo "Airplanes". Tehdejší debut "B.o.B Presents: The Adventures Of Bobby Ray" získal zlato, následující "Strange Clouds" byl pátý, obsahoval ale také úspěšné hity "Strange Clouds" a"So Good". Výsledek třetí řadovky potom není překvapením.

V příštím vydání, opět o den zpožděném, zhodnotíme závěrečné období Billboardu roku 2013. I když předvánoční dny (nakupování dárků 23. a 24. prosince) a povánoční období (díky voucherům na stažení hudby) pomůžou prodejům, už teď víme, že oproti roku 2012 spadla celková suma prodejů desek i singlů.

    Top 10 - alba:
  1. Beyoncé - Beyoncé (374, -39 %)
  2. Garth Brooks - Blame It All On My Roots: Five Decades Of Influences (199, +16 %)
  3. One Direction - Midnight Memories (166, +35 %)
  4. ▲ The Robertsons - Duck The Halls: A Robertson Family Christmas (133, +22 %)
  5. Kelly Clarkson - Wrapped In Red (124, -9 %)
  6. Eminem - The Marshall Mathers LP 2 (115, +39 %)
  7. Katy Perry - Prism (99, +67 %)
  8. ▲ Různí - Frozen Soundtrack (81, +45 %)
  9. Michael Bublé - Christmas (68, +43 %)
  10. Luke Bryan - Crash My Party (68, +44 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY