Peter Cmorik - Životné cesty

26.12.2013 12:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

I když nové studiové album "…o Tebe" vyšlo Peteru Cmorikovi teprve před pár týdny, ve své zvýšené aktivitě nijak neustává a diváci RTVS budou moci slýchat jeho novou píseň "Životné cesty" každou neděli jako titulní song nového seriálu "Kolonáda". Zpěvák se na ní podílel i jako autor hudby, kterou napsal na text Petera Uličného.

Ve videoklipu se střídají záběry na hudebníka s útržky seriálového děje. Režíroval ho Martin Gróf a hudbu nahráli bubeník Stano Kociov, kytarista Štefan Lengyel, baskytarista Martin Gašpar a klavírista Juraj Tatár, který ještě dirigoval smyčcový orchestr. Mastering songu proběhl ve studiu Slovenského rozhlasu.

"Písničku jsem složil na text Petra Uličného, který mi přišel jako výborný námět a pěkně korespondoval s hlavní myšlenkou seriálu. Na mě padla úloha podpořit textovou myšlenku a dát jí to správné ošacení. Myslím si, že skladba má sílu a je příjemná," říká Cmorik.

V tom mu nelze dát jinak než za pravdu. Díky smyčcům má píseň rozmáchlé aranžmá, poetický text, ale na druhé straně se nevyhnula některým klišé, protože s touto tvorbou interpreti - ač chtějí nebo ne - budou vždycky balancovat na tenké vrstvě ledu mezi příjemným osvěžením a velkým propadákem. Cmorik se s tímto problémem vypořádal nakonec se ctí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY