Polemic - Moře

09.12.2013 11:40 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Slovenští milovníci života Polemic vydali na jaře album "Hey-Ba-Ba-Re-Bop" a po písni "Dáma" nyní formou videoklipu představují nový singl s názvem "Moře". Opravdu je v názvu ono typicky české ř, protože se v této písni objevují i dva čeští hosté - Matěj Ruppert a Lenka Dusilová, které doplňuje i dvojice slovenských hvězd Pavol Habera a Zdenka Predná.

"Píseň s poselstvím jsme vnímali tak, že by ji tyto zpěvácké osobnosti mohly posunout na jinou úroveň, a jsme přesvědčeni, že se to i podařilo. Všichni jsou mistry svého hlasu a respektujeme je za jejich tvorbu a kvalitu. Jelikož jsme chtěli mít píseň pohlavně vyváženou, pozvali jsme dva pány a dvě dámy," řekl autor textu Peter Opet. Videoklip natočil režisér Anakin Fox a s jeho výrobou si dal opravdu hodně práce, aby získal množství časosběrných záběrů a mohl je propojit tak, aby to odpovídalo jeho představám.

Celé kvarteto pomohlo kapele s písní, která není pro Polemic příliš typická. V rytmu houpavého reggae text reflektuje současné potřeby světa a lidí a možná až příliš mentoruje. Na druhou stranu se skladba velmi příjemně poslouchá a také je jasné, že takováto sestava se hned tak za jedním mikrofonem znovu nesejde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY