Lorde - Team

07.12.2013 14:48 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Že žije sedmnáctiletá Novozélanďanka Lorde v trochu jiném světě než běžní smrtelníci, je patrné už z poslechu jejího brilantního debutu "Pure Heroine". Kromě toho, že dokáže milovnice knih své působivé filosofické příběhy mrazivě vyprávět, nechybí jí ani cit pro přesné a autentické zobrazení. Po vynikajících klipech "Royals" a "Tennis Court" se intelektuální teenagerka vytáhla i napotřetí. Její nový kousek "Team" bychom se mohli snažit zdlouhavě analyzovat, pravdou však zůstává, že žádná slova jeho podstatu nevyjádří tak výstižně, jako ta z úst samotné interpretky.

"Video vzniklo na základě snu, který se mi zdál před několika měsíci. Byli v něm mladí lidé, kteří žili ve svém vlastním světě, ve světě hieararchie a iniciativ, kde chlapec, jenž byl skoro králem, měl akné a stejně tak jej měla dívka, která byla královnou. Snila jsem o světě, který byl úplně jiný - temný a plný tropických rostlin, zřícenin a potu. Snila jsem o testech, jež nemusíte udělat, abyste byli připuštěni dál: někdy je totiž silnější ten, kdo prohrál," představila indie-popová hvězda video na sociální síti.

Výsledkem je další perfektně dotažený počin, z něhož je cítit hlavně upřímnost a opravdovost. Melancholická hudba doprovázená zvonivým beatem, přesvědčivý projev, smysluplný text i propracovaný klip do sebe znovu zapadají jako dílky té nejpoutavější skládačky. Takové, které se můžete snažit přijít na kloub, poskládat ji však může jen sama Lorde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY