České fanynky pomohly One Direction k prvnímu místu v domácí hitparádě

05.12.2013 19:07 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Pomalu se stává tradicí, že nám konec roku s novým albem "zpříjemňuje" britský boyband One Direction. Jejich třetí počin "Midnight Memories" je nyní venku a stejně jako ten předchozí okouzlil dostatečné množství českých fanynek, aby se deska vyšplhala na první příčku domácí prodejní hitparády.
Kryštof a Tomáš Klus - Cesta
© facebook interpreta
RÁDIA - Kdo z vás pravidelně sleduje mé komentáře a české žebříčky vůbec, jistě má přehled o současné stagnaci v playlistech rádií. Kromě toho, že nejhranější skladbu máme devátým týdnem stále tu stejnou (Kryštof, Tomáš Klus a "Cesta" - na jednu stranu je fajn, že se daří domácí tvorbě, ale není tahle písnička už poněkud ohraná?), zbylé nejhranější položky se také již několik týdnů nemění. Snad jen fanoušky Pitbulla a Ke$hy může těšit umístění jejich společného singlu "Timber" na desátém místě.

Pojďme tedy přejít k novinkám. Třeba se právě některé z minulého budete mít možnost v příštích týdnech do sytosti nabažit. Žhavým kandidátem může být singl "Under Control" (sedmdesátá pátá pozice), v němž se sešel v současnosti jeden z nejúspěšnějších britských producentů Calvin Harris, švédský DJ Alesso s u nás čím dál více oblíbenými Hurts. Vzhledem k tomu, že jde o britskou singlovou jedničku, dá se předpokládat, že se jí bude dařit i u nás. Další novinky jsou od Portless ("Hero" na osmdesáté druhé příčce) a od nizozemských bratroproducentů Showtek ("Booyah" na osmdesáté sedmé příčce).

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof & Tomáš Klus - Cesta
  2. Katy Perry - Roar
  3. Miley Cyrus - Wrecking Ball
  4. OneRepublic - Counting Stars
  5. Chinaski - Stížnost!
  6. John Newman - Love Me Again
  7. Ellie Goulding - Burn
  8. James Blunt - Bonfire Heart
  9. Olly Murs - Dear Darlin´
  10. Pitbull & Ke$ha - Timber

Top 100 RÁDIO 48/2013 - novinky:
75. Calvin Harris feat. Alesso & Hurts - Under Control
82. Portless - Hero
87. Showtek feat. We Are Loud & Sonny Wilson - Booyah

One Direction - Midnight Memories
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Veleúspěšný britský boyband One Direction se od své prvotiny z roku 2011 drží pravidla "co listopad, to nové album". Takže zde máme jejich třetí album "Midnight Memories", které je již nyní krátce po vydání prodejní pecka (minimálně na Britských ostrovech). Nedá se čekat, že by prodeje v našich končinách šly někam k milionům, ale i tak zde mají početný zástup fanynek, díky kterým jsou opět na prvním místě prodejního žebříčku. Michal Horáček byl zatím odsunut s "Českým kalendářem" na druhé místo a Karel Gott je s nahrávkou "Láska je nádhera" třetí.

Co se novinek týče, kromě One Direction se dařilo ještě reedici výběru hitů populárních Kabátů "Suma Sumárum". Ten kapela znovu vydala ke svému pětadvacátému výročí existence a najdeme jej na patnácté příčce. Na čtyřicáté čtvrté pozici pak sídlí písničky pro malé caparty od písničkářky Jany Rychterové na albu "Zpívací písničky". Poslední novinka vlastně ani novinkou není a svůj největší úspěch má již dávno za sebou. Je jí první swingové album Robbieho Williamse "Swing When You Are Winning", které se po letech vrátilo do první padesátky, konkrétně je na čtyřicátém místě.

Top 10 - prodejnost:
  1. new One Direction - Midnight Memories
  2. Michal Horáček - Český kalendář
  3. Karel Gott - Láska je nádhera (Dotek lásky 2)
  4. ▲ Různí - Křídla Vánoc
  5. Kryštof - Inzerát
  6. Dan Bárta & Illustratosphere - Maratonika
  7. Marie Rottrová - Čas motýlů
  8. ▲ Různí - Nejkrásnější vánoční koledy
  9. Nightwork - Čauki Mňauki
  10. Václav Neckář - Největší hity (1965-2013)

TOP 50 Prodejní 48/2013 - novinky:
1. One Direction - Midnight Memories
15. Kabát - Suma Sumárum - Best Of (25.výročí) + DVD
44. Jana Rychterová - Zpívací písničky
48. Robbie Williams - Swing When You Are Winning

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 48. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY