Podle last.fm se letos nejvíc poslouchali Daft Punk

03.12.2013 08:19 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Daft Punk
© rollingstone.com
Zástupci internetového rádia a skvělé pomůcky k vlastním hudebním statistikám last.fm zveřejnili v těchto dnech žebříček nejposlouchanějších hudebních interpretů za rok 2013. Zařazeni do něho byli muzikanti, kteří v období od 1. listopadu loňského roku do 1. listopadu roku letošního vydali album. S více než dvanácti milióny nascrobblenými tracky se vítězem stalo elektronické duo Daft Punk, které letos vydalo čtvrtou řadovou desku "Random Access Memories".

Z druhé pozice Francouzům na záda dýchají rockeři Green Day, pro něž se závěr minulého roku stal datem k završení trilogie " ¡Uno! ¡Dos! ¡Tré!". Do první desítky se podařilo probojovat také Arctic Monkeys, Justinu Timberlakovi, Aviciimu nebo Lorde. Poslední jmenovaná zpěvačka se s náskokem osmi miliónů přehraných skladeb stala rovněž nejúspěšnějším nováčkem.

Další vítězství se našlo i pro Lady Gaga jako hudebníka s největším počtem banů nebo The Beatles, jejichž skladby měli posluchači nejvíce rádi a obdarovávali je srdíčky. A guilty pleasure pro rok 2013? Uživatelé se styděli a z profilů si hromadně mazali Lanu Del Rey a její "Video Games".

Kompletní výčet interpretů a mnoho dalších podkategorií najdete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY