Vše podstatné s bonusy navrch

02.12.2013 16:30 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Kultovní all-star band A Perfect Circle se v rámci svého koncertního reunionu rozhodl vydat svou první kompilaci, která v dvoudiskové verzi kromě reprezentativního průřezu zatím chudou diskografií nabízí i bonusy v podobě koncertních záznamů a zbrusu nové skladby jako "By And Down".
8/10

A Perfect Circle - Third Sixty

Skladby: CD1: The Hollow, Rose, Judith, Orestes, 3 Libras, The Package, Weak And Powerless, The Noose, The Outsider, Blue, CD2: Imagine, Passive, People Are People (Live), Counting Bodies Like Sheep To The Rhythm Of The War Drums, When The Levee Breaks, By And Down, 3 Libras (Live), Gravity (Live), Fiddle And The Drum (Live)
Vydáno: 18.11.2013
Celkový čas: 99 minut
Vydavatel: Parlophone
A Perfect Circle byli tou umělecky nejcennější superskupinou, kterých se na začátku minulého desetiletí vyrojilo docela dost a sestávaly ze slavných jmen rockové hudební historie z dekády předcházející. Zmiňme například Audioslave, Velvet Revolver, The Panic Channel nebo Army Of Anyone. Ve všech případech šlo ale o poměrně tradiční hard rock, stavějící především na zasloužilých jménech zúčastněných muzikantů.

V případě APC tomu ale bylo jinak navzdory tomu, že se v jejich řadách vystřídali členové takových kapacit jako Tool, The Smashing Pumpkins, Marilyn Manson nebo Nine Inch Nails. Byl to právě původní bedňák posledních jmenovaných, kytarista a zpěvák Billy Howerdel, který se jako hlavní hudební mozek APC vyšvihl z neznámého umělce mezi respektované hudební osobnosti, a to včetně svého nedoceněného sólového projektu Ashes Divide.

Rockeři z Los Angeles vystřídali hned několik aktivních a neaktivních období, k poslednímu koncertnímu reunionu došlo v roce 2010 a vrabci na kalifornských střechách už si štěbetají o nové studiové desce. Mezidobí nám má zpříjemnit první kapelní výběrovka, která hlavně ve své dvoudiskové deluxe edici rozhodně stojí za to.

Najdeme zde po několika kouscích z obou autorských studiových desek ("Mer de Noms“ a "Thirteenth Step") stejně jako z osobitého alba coververzí „eMOTIVe“. Kompilace ale obsahuje i několik singlů z živých vystoupení a především i zbrusu novou skladbu "By And Down". Ta naznačuje, že APC neztratili nic ze svého kouzla zvonivých Howerdelových kytar a hypnotického Maynardova vokálu, zároveň ale určitě nejde o o takovou hitovku jako třeba "Judith" či "The Outsider".

Deska je tak ideální vstupenkou do světa dokonalého kruhu nejen pro nově příchozí, ale díky čtyřem raritním živým kouskům a zbrusu novému singlu i příjemným obohacením stávající diskografie současných fanoušků.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY