Sid Vicious byl v soudním sporu kvůli vraždě Nancy Spungen podporován Mickem Jaggerem

13.11.2013 14:20 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Sid Vicious
© 4realshop.eu
Sid Vicious byl nejen slavný baskytarista kapely Sex Pistols, ale také přítel jisté Nancy Spungen. S tou se seznámil na sklonku roku 1977, když tato groupie (fanoušek hudební skupiny jezdící za ní z místa na místo - pozn. red.) přijela do Londýna hledat Jerryho Nolana ze skupiny Heartbreakers.

Spolu nejen chodili, ale také fetovali, nezřídka si i opravili pleťovou masku poněkud násilničtějším způsobem, ale i když to možná spolu nesouvisí, také se hodně milovali. Díky drogovému opojení ovšem často nevěděli, co dělají, a tak se Sid 12. října 1978 ráno probudil a našel Nancy mrtvou na podlaze koupelny pokoje číslo 100 v hotelu Chelsea v New Yorku. Zemřela patrně následkem jedné bodné rány do břicha a vykrvácela.

Sid byl samozřejmě obviněn z vraždy, i když tvrdil, že si vůbec nepamatuje, co dělal. Jeho bývalý spoluhráč z kapely Sex Pistols John Lydon nyní přišel s informací, že mu během soudního projednávání přišel na pomoc Mick Jagger. Ten prý sehnal Viciousovi právníky.

"Slyšel jsem zajímavou novinku, že Mick Jagger se postaral o právníky, kteří Sidovi pomáhali v tomto případě, a za to ho mám rád. Mick se postaral o určité zákulisní aktivity a já mu za to tleskám. Nikdy je však nevyužil ve svůj prospěch," řekl Lydon listu Daily Records.

Přesto měl Vicious před sebou už jen několik měsíců života. V rámci svého životního motta Live Fast, Die Young zemřel 2. února 1979 ve věku jedenadvaceti let na předávkování heroinem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY