Abba uvažuje o vzpomínkovém koncertu

11.11.2013 19:15 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Abba
© donignacio.com
V únoru letošního roku o sobě dala po dlouhé době vědět švédská zpěvačka Agnetha Fältskog a vydala povedené sólové album "A". U té příležitosti se znovu rozvířily spekulace o tom, jestli se slavná kapela ještě někdy vrátí v kompletním složení na pódium.

Původní klepy rázně utnul kytarista Björn Ulvaeus: "Pro tento krok už nemáme motivaci. Peníze nejsou důležité (kapela údajně odmítla nabídku na miliardu liber, aby odjela vzpomínkové turné - pozn. red.). Chceme, aby si nás naši fanoušci pamatovali takové, jací jsme byli. Mladí, energičtí, plní sil a ambicí."

To už nemusí být tak docela pravda. Právě Fältskog v rozhovoru pro německý list Die Welt uvedla, že nejslavnější švédská formace všech dob na příští rok něco chystá. Server nme.com spekuluje, že by se mohlo jednat o vzpomínkový koncert u příležitosti výročí čtyřiceti let, co kapela prorazila díky songu "Waterloo" v Eurovizi. "Je to něco, nad čím uvažujeme. Plánujeme nějakým způsobem ono výročí oslavit. Teď nemůžu říct, co z těch plánů vzejde," uvedla Fältskog.

Formace, která byla založena v roce 1970 v hlavním městě Švédska Stockholmu prodala do těchto dnů na čtyři sta milionů desek po celém světě. A to ještě například v roce 1978 byla poptávka v zemích bývalého Sovětského svazu u nahrávky "The Album" čtyřicet milionů kusů a sovětské vedení ji uspokojilo pouhými dvěma sty tisíci výlisky. Název kapely je odvozen od počátečních písmen křestních jmen jednotlivých členů kapely. Naposledy formace vystoupila společně před více než třiceti lety.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY