Evropa 2 konečně našla ten správný Groove (alespoň v neděli večer)

14.03.2002 20:58 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pořadů věnovaných klubové hudbě už je na našich rádiích poměrně dost, kvalita je však značně kolísavá a podobné pořady mají tendence sklouzávat a ujíždět k oblíbeným stylům tvůrců pořadu. Málokdo se také dokáže ohlédnout do minulosti, kde leží kořeny dnešních groovů.

Groove je anglický výraz pro drážku na vinylové desce, a když je něco groovy, tak to znamená, že to prostě šlape. Výraz groove hodně provařil James Browne a další funkeři. Evropa 2 vysílá od března každou neděli od 22:00 do 24:00 pořad nazvaný Groove, ve kterém vám představí aktuální r'n'b, hip-hop, soul a funk a nezapomene ani na taneční a elektronickou hudbu. Nejedná se o pořad ryze klubový, přestože bude koncerty a dění na klubové scéně monitorovat a reflektovat. Nedozvíte se v něm o vychytaných techno parties, ale určitě vás upozorní například na turné p-funkové kapely Grandslam, která se k nám v květnu chystá.

Tuto neděli 17. března bude speciálním hostem Groovu zpěvačka Dara Rolins, která exkluzivně představí své nové album "What's my name". Spolupracovala na něm s Janem Kleníkem z Ohm Square a jednu skladbu napsal i Roman Holý. Pokud vás hudba prezentovaná v Groovu zaujme, playlisty a další informace najdete vždy následující týden na www.groove-on.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY