Lenny - Letter To You

05.11.2013 18:15 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lenny sice v tuzemském éteru prorazila energickým hitem "All My Love" ze stejnojmenného čtyřpísňového EP, její pravou muzikantskou polohu však najdete spíše v decentních klavírních tónech. Zpěvačka a zároveň také autorka tak svůj druhý klip natočila k mnohem niternější baladě "Letter To You", která o ní jako o hudebnici vypovídá mnohem více než předchozí předělávka zahraničního hitu.

Povedený singl vyčnívá hlavně intimní atmosférou i zpěvaččiným uvolněným, civilním a velmi uvěřitelným projevem. Bohužel videoklip dopadl o něco hůře. Sympatická je sice snaha o jednoduchý černobílý koncept založený především na záběrech na hudební nástroje a ty, kteří na ně hrají, samotné zpracování však v kontrastech s barevnými střihy působí lehce amatérsky. Účast zpěvaččiny matky Lenky Filipové se pak dá považovat za zbytečnou, Lenny totiž její jméno vůbec nepotřebuje - naopak by se měla pokusit nálepku dcery slavné hudebnice smýt. To vše jsou však jen malé nedostatky oproti scéně z konce klipu, kdy je divákovi velmi násilně předložena reklama na balenou vodu, čímž je jakákoliv naděje na umělecký zážitek pohřbena.

Nic to však nemění na faktu, že Lenny se vyplatí sledovat - písničkářka jejích kvalit, charismatu a silného hlasu totiž na naší scéně dosud zoufale chyběla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY