Zemřel Lou Reed

28.10.2013 00:47 - Roman Výmola | foto: facebook interpreta

Lou Reed
© premiere.com
V neděli 27. října zemřel rocker Lou Reed. Příčina jeho náhlé smrti zatím nebyla potvrzena, ale zřejmě se jednalo o zdravotní potíže spojené s nedávnou transplantací jater, kterou podstoupil v květnu letošního roku. Zemřel ve věku sedmdesát jedna let.

Lou Reed byl jedním ze zakládajících členů The Velvet Underground a jeho muzika se proplétala napříč hudebními styly. Podle časopisu Rolling Stone utvářel žánry od alternativního rocku až po grunge. Byl to rocker každým coulem, což se také projevilo na jeho na jeho životním stylu a později i zdravotním stavu.

Lou má na svém kontě mnoho slavných hitů, například "Perfect Day", "Walk On The Wild Side" či "Vicious". V roce 2011 spolupracoval s Metallicou na albu "Lulu, které posbíralo spíše negativní recenze, a to právě kvůli dlouhým mluveným pasážím Lou Reeda.

Jedním z posledních muzikantových vystoupení byl koncert 5. července 2012 na Letišti Trenčín v rámci festivalu Bažant Pohoda, který se nesl v duchu rozloučení se zesnulým exprezidentem a Reedovým přítelem Václavem Havlem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY