V Praze si zařádí post-grungeová kapela Seether

15.10.2013 12:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Seether
© Fource Entertainment
Jihoafrický post-grungeový band Seether vyráží začátkem listopadu na evropské turné, při kterém se také zcela poprvé zastaví i v Praze. Koncert se koná 10. listopadu v pražském klubu Roxy. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro.

Kapela Seether funguje již více než deset let. V dnešní podobě tvoří uskupení zpěvák a kytarista Shaun Morgan, basák Dale Stewart a bubeník John Humphrey. Seether šli od začátku tvrdě za svým cílem. Dnes mají fanoušky po celém světě. Jejich motto je neustálá evoluce nejen v životě, ale také ve způsobu skládání a hraní hudby. Sám frontman kapely Morgan říká: "Naučil jsem se, že definicí šílenství je dělat stejnou věc pořád a pořád dokola a očekávat nový výsledek."

Za svou kariéru vydali Seether již pět studiových a jedno remixové album. Všechna studiová alba získala zlaté i platinové ocenění za prodejnost. Již na prvním albu "Disclaimer" hostuje zpěvačka skupiny Evanescence Amy Lee. S touto kapelou absolvolali také několik koncertů. I díky vzpomínané spolupráci překročila jejich působnost hranice Jihoafrické republiky a jejich tvorba se dostala do povědomí celého světa.

Zásadní průlom v jejich kariéře nastal po vydání alba "Finding Beauty In Negative Spaces" (2007). Pilotní singl tohoto alba "Fake It" se vyšplhal na nejvyšší příčky amerických hitparád. Sbírají jedno ocenění za druhým a na turné si je s sebou vzala například kapela Nickelback. Koncem října vydávají Seether nové album s titulem "Seether: 2002-2013", které je průřezem dosavadní tvorby kapely.

Pořadatelé by rádi fanoušky upozornili na fakt, že pražský koncert bude částečně akustický. Díky tomu se můžete těšit na intimnější atmosféru show. Nenechte si to tedy ujít. Akce se koná již 10. listopadu v Roxy, vstupenky koupíte v síti Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY