Robert Křesťan nahrál písně z dob Poutníků a Traperů

11.10.2013 09:02 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Robert Křesťan a Druhá tráva - Pojďme se napít
© facebook interpreta
Dalším albem, které vychází 11. října, je nahrávka Roberta Křesťana a Druhé trávy s názvem "Pojďme se napít". Jsou na něm doposud většinou nenahrané písně s texty Roberta Křesťana z období, kdy působil ve skupinách Poutníci a Trapeři. Křesťan je totiž chtěl nahrát za doprovodu Druhé trávy.

Titulní píseň vznikla už v sedmdesátých letech a původně byla trampská. Změn doznala už ve formaci Poutníci a přerod dokonala nyní na tomto albu. Dále se na desce nachází skladba "Srkala mošt stýblem trávy" s textem Josefa Hiršala a též několik coververzí, z nichž můžeme vybrat předělávku Claptonovy písně "Golden Ring" ("Co už je pryč") nebo "Heavy Horses" ("Tažní koně") od Jethro Tull. Nebudou chybět ani "Cibola", "Komu mám lhát" či "Nadějí".

Album nahrávala sestava Robert Křesťan, Luboš Malina, Luboš Novotný, Emil Formánek, Tomáš Liška a Kamil Slezák. Jako hosté přiložili ruku k dílu virtuóz na foukací harmoniku Charlie McCoy nebo vokalisté Pavel Petržel a Tomáš Buzek. Součástí nahrávky je i album s fotografiemi Jiřího Turka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY