Nové desky pro 41. týden

06.10.2013 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Po záplavě hvězd minulých týdnů se tentokrát musíme spokojit pouze s kontroverzní Miley Cyrus, živými alby Joe Cockera a klavírního virtuosa Lang Langa nebo dubstepovými Chase & Status. Svůj sitár rozezní i Anoushka Shankar a v hvězdné sestavě zarapuje Pusha T. Indierockovou scénu zastoupí Yuck, ale pokud přeci jen holdujete něčemu tvrdšímu, sáhněte po Soulfly.
Pokud se v pondělí 7. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Miley Cyrus - Bangerz (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / hip hop / synthpop

Miley Cyrus - Bangerz
Americká zpěvačka, herečka a někdejší hvězda seriálu "Hannah Montana" Miley Cyrus na sebe v poslední době upozornila především kontroverzními klipy a vystoupením na MTV Video Music Awards. Ačkoli nic z toho kritika zrovna nechválí, je její čtvrté album "Bangerz", ke kterému se toto vše vztahuje, napjatě očekáváno. Co o něm víme? V první řadě přinese celkem třináct skladeb ve standardní verzi a o tři více v deluxe edici. Dále to, že na něm Miley Cyrus spolupracovala s řadou velmi známých autorů, producentů i kolegů. Asi nejvýrazněji přispěli Mike Will Made It a P-Nasty, které doplnili například Pharrell Williams, Dr. Luke nebo will.i.am. A co se týče hostů z řad zpěváků a rapperů, pak tu uslyšíte Ludacrise, Britney Spears, Big Seana, French Montanu, Nellyho nebo Futura. První ohlasy řadí "Bangerz" do popové škatulky, do níž se míchá řada stylů jako hip hop, synthop, ale i country, r'n'b, či dubstep. Že si můžete desku už dnes poslechnout na iTunes, jsme vám už prozradili. Kdo jej nemá, musí vzít za vděk pouze videoklipy na VEVU Miley Cyrus.


Korn - The Paradigm Shift (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: nu-metal / alternativní metal

Korn - The Paradigm Shift
Dva roky si fanoušci amerických metalistů Korn museli počkat na novou desku. Ta se začala rýsovat už rok po vydání poslední "The Path Of Totality" a už tehdy muzikanti věděli, že spíš než posledním písním bude podobná dřívější tvorbě, jakou byste našli na deskách "Issues" z roku 1999 a "Untouchables", vydané o tři roky později. Na novince s titulem "The Paradigm Shift" se navíc podílí navrátivší kytarista Brian Welch. Společně s ostatními dal dohromady jedenáct kousků. Z doslechu jistě znáte "Never Never", a pokud ne, můžete to hned napravit zhlédnutím příslušného videoklipu. Snímek si od našeho kolegy Marka Odehnala vysloužil vysoké ohodnocení a nás by zajímalo, co na něj říkáte vy!


Joe Cocker - Fire It Up - Live (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul / rock

Joe Cocker - Fire It Up - Live
Pokud nebudeme počítat záznamy starších koncertů, pak je to více než dvacet let od doby, kdy Joe Cocker vydal živou nahrávku některého svého vystoupení. Tento půst konečně přerušil letos při turné k aktuálnímu albu "Fire It Up", které na jaře zavítalo také do vyprodané pražské O2 arény. Záznam, který přináší na živáku "Fire It Up - Live", ovšem vzniknul v dubnu v Kolíně nad Rýnem a k fanouškům se dostane hned ve čtyřech formátech. Máte možnost volby mezi dvěma CD, třemi vinyly, DVD nebo Blu-Ray. Už z výčtu nosičů a jejich počtu je patrné, že nebude chybět nic podstatného a vy se můžete těšit na celkem jednadvacet skladeb, včetně největších hitů. Ukázky vybraných skladeb si můžete poslechnout na YouTube.com kanálu německé odnože labelu Columbia.


Cage The Elephant - Melophobia (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Cage The Elephant - Melophobia
Americká rocková formace Cage The Elephant vznikla v roce 2006, nicméně svou první desku "Cage The Elephant" vydali pánové až o dva roky později. Nyní míří na pulty už jejich třetí studiovka "Melophobia", nástupce dva roky starého a pozitivně přijatého díla "Thank you, Happy Birthday". Na posluchače čeká deset kousků, které kapela produkovala za pomoci Jaye Joyce, amerického producenta známého ze spolupráce s The Warren Brothers nebo Little Big Town. Vedle pilotního singlu "Come A Little Closer" stojí za zmínku také kousek "It's Just Forever", kde si zahostovala Alison Mosshart, zpěvačka indierockových The Kills a bluesrockových The Dead Weather. Na poslech nových písní není třeba čekat. Stačí navštívit oficiální web kapely, kde si je všechny můžete v plné parádě vychutnat!


Tip týdne

Lang Lang - Prokofiev: Piano Concerto No. 3 / Bartók: Piano Concerto No. 2 (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: klasická hudba

Lang Lang - Prokofiev: Piano Concerto No. 3 / Bartók: Piano Concerto No. 2
Za pár dní to bude přesně rok, co jsme představovali "The Chopin Album" Lang Langa, jednoho z nejlepších současných pianistů. Nyní se tento čínský virtuos hlásí se svým prvním koncertním albem, jehož název "Prokofiev: Piano Concerto No. 3 / Bartók: Piano Concerto No. 2" jasně odhaluje, co je jeho náplní. Nutno podotknout, že se na něm rozhodl spolupracovat se špičkou současné klasické scény. Prokofjevův třetí klavírní koncert a Bartókův druhý klavírní koncert s ním totiž zahráli Berlínská filharmonie pod taktovkou samotného sira Simona Rattla. Více informací a řadu ukázek, můžete vidět na speciálních stránkách tohoto alba. Vedle verzí na CD a na dvou vinylech, můžete sehnat i edici rozšířenou o DVD.


Soulfly - Savages (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: groove metal / thrash metal

Soulfly - Savages
Rok se s rokem sešel a Soulfly vydávají další studiovku. Po "Enslaved", která se dočkala docela přívětivého přijetí ze strany kritiky i fanoušků, je tu dílko "Savages". V pořadí devátou studiovku produkoval Terry Date, jehož odbornou výpomoc si vyžádali také Slipknot, Pantera nebo i Limp Bizkit. S Maxem Cavalerou a jeho kumpány se mu podařilo dát do kupy desítku skladeb, které v digipacku doplňují další dva kousky. Sluší se jistě také podotknout, že tato deska je první v historii kapely, na které se podílí frontmanův syn Zyon Cavalera. Kapela si do studia pozvala řadu hostů včetně Igora Cavalery, Neila Fallona nebo Mitche Harrise. Otestovat údernost line-upu Soulfly s čerstvou krví můžete na webu YouTube.com, kde na vás čeká kousek "Master Of Savagery".


Chase & Status - Brand New Machine (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: breakbeat / dubstep / drum and bass

Chase & Status - Brand New Machine
Dva a půl roku si počkali fanoušci britského elektronického dua Chase & Status na nástupce druhé desky "No More Idols". Svůj třetí počin pojmenovali Saul Milton a Will Kennard "Brand New Machine" a celkem pro jeho standardní vydání připravili čtrnáct skladeb, u nichž deklarovali daleko temnější zvuk než v případě prvních dvou alb. K jejich nahrání si stejně jako v případě předchůdce pozvali řadu kolegů, především pak zpěváků, kteří ale nejsou tentokrát tak známí. Svoje vokály připojil ale například dnes zmiňovaný Pusha T, Moko, Major Lazer, Bo Saris, Ed Thomas, hostuje i Nile Rodgers nebo Jacob Banks. Někteří z nich zastali i producentskou práci a k nim se přidal třeba i Skrillex. Kdo by měl chuť na trochu elektronické hudby v kombinaci s new wave, může již nyní ochutnat desku prostřednictvím řady ukázek na profilu dua na YouTube.com.


Yuck - Glow & Behold (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

Yuck - Glow & Behold
Indierocková scéna bude příští týden bohatší o další album - tentokrát budou chtít posluchače tohoto žánru upoutat Yuck se svým druhým počinem "Glow & Behold". Od eponymního počinu se toho ale mnohé změnilo. V čele formace už není Daniel Blumberg, ale Max Bloom, který vedle zpěvu zvládá také obsluhovat kytaru. Jako první ochutnávku vybrala kapela "Rebirth", kterou pak následovala "Middle Sea". Hudební ukázky najdete na stránkách Pitchfork.com.


Pusha T - My Name Is My Name (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop / rap

Pusha T - My Name Is My Name
Ačkoli se americký rapper Pusha T pohybuje na hudební scéně už od roku 1992, na jeho debut se čekalo až do října letošního roku. Do této doby totiž působil především jako polovina dua Clipse a částečné také jako host na albech svých kolegů, ať už jimi byli Kanye West, Pixie Lott nebo třeba Kelis. Za tu dobu si udělal řadu přátel, a tak není divu, že na albu, které vydává na Westově labelu GOOD Music, mu řada lidí hostování oplatila a ve výsledku tak "My Name Is My Name" vypadá jako malá encyklopedie amerického hip hopu. Vedle již zmíněného Westa, tu totiž narazíte na jména jako Chris Brown, Rick Ross, The-Dream, Kelly Rowland, 2 Chainz, Big Sean, Kendrick Lamar. Vypomohl i Pharrell a jeho The Neptunes nebo třeba Swizz Beatz. Máte-li chuť na něco z této desky, hledejte jeho střípky na rapperově webu.


Anoushka Shankar - Traces Of You (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: world music

Anoushka Shankar - Traces Of You
Takřka přesně před dvěma roky jsme vám představovali zatím poslední desku Anoushky Shankar "Traveller". Nyní se ovšem dcera Raviho Shankara vrací zpět s druhou nahrávkou vydávanou pod slavným labelem Deutsche Gramophon. Nese název "Traces Of You" a poprvé na ní spolupracovala s indicko-britským skladatelem, multi-instrumentalistou a producentem Nitinim Sawhneym, který už má na svém kontě i kooperaci s Paulem McCartneym. Jedna z nejslavnějších hráček na sitár si pro její nahrávání pozvala jediného hosta, kterým není nikdo jiný než její nevlastní sestra Norah Jones. Ta doplnila vokál hned do třech skladeb, včetně titulní písničky, jejíž videoklip sdílí Anoushka Shankar na svém webu.


The Orb - The History Of The Future (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronica / ambient

The Orb - The History Of The Future
Ačkoli duo The Orb letos vydalo už svoji dvanáctou desku "More Tales From The Orbservatory", přece jen se tato legenda elektronické scény přihlásí ještě jednou a nutno podotknout, že k tomu pánové Alex Paterson a Thomas Fehlmann mají setsakramentsky dobrý důvod. Letos totiž slaví čtvrt století na hudební scéně, a tak není divu, že se rozhodli tuto éru zrekapitulovat. Činí tak prostřednictvím dvoudiskového výběru "The History Of The Future", kde na prvním z disků naleznete pěkně pohromadě všechny singly The Orb a na druhém remixy, rarity i doposud nikdy nevydaný materiál. K sehnání bude ovšem i čtyřdiskový deluxe box set, jehož složení najdete na webu dua.


Dále vychází:

Anthrax - Aftershock - The Island Years (Universal)
Armagedon - Thanathology (Mystic Production)
Astrud Gilberto - The Shadow Of Your Smile (Universal)
Dracul - Auf Grund (Mystic Production)
Glamour Of The Kill - Savages (Mystic Production)
In Solitude - Sister (Mystic Production)
Korn - The Paradigm Shift/Dvd (Universal)
Maag/Bso - Leonora (Universal)
Roberto Alagna - Fiesque (Universal)
Scorpions - Crazy World/Deluxe (Universal)
Trans-Siberian Orchestra - Tales Of Winter (Universal)
Tyr - Valkyrja (Mystic Production)
Tyr - Valkyrja (Limited Edition) (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Cage The Elephant - Melophobia (Universal)
Korn - The Paradigm Shift (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY