Selena Gomez zrušila vystoupení v Rusku. Kvůli homosexuální propagandě nedostala vízum

24.09.2013 09:26 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Selena Gomez
© stylisheve.com
Selena Gomez letos v létě vydala svou první sólovou desku a vyjela na doprovodné turné. Naplánované záříjové koncerty v Rusku však nemohly proběhnout, jelikož zpěvačka neobdržela od tamních úřadů pracovní vízum.

Rusko v červnu přijalo kontroverzní zákon, který zakazuje "propagandu netradičních sexuálních vztahů", proti kterému se Selena veřejně postavila. Zároveň vznikla online petice, která interpretku žádala, aby během svých koncertů v Petrohradě a Moskvě homosexuály opět podpořila. Dva dny poté přišla od úřadů zpráva, že Selenu nepustí do země.

Dalším důvodem k zamítnutí její žádosti mohla být skutečnost, že zpěvaččiny kolegyně Lady Gaga a Madonna, kterým vstup do země vláda povolila, své koncerty využily k povzbuzení místní sexuální minority. Ze strachu před dalším možným šířením nepatřičných názorů proto Rusko zaujalo rezolutně odmítavý postoj.

Selena Gomez má na svém kontě čtyři studivá alba, to nejaktuálnější "Stars Dance" je pak prvním, na němž zpěvačka vystupuje bez doprovodné formace The Scene. Je bývalou partnerkou Justina Biebera a kromě hudební tvorby je i velice aktivní herečkou. Začínala na televizním kanálu Disney, podobně jako Miley Cyrus nebo Demi Lovato.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY