Recyklas! Bubenická show bez bubnů?

25.09.2013 10:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

recyklas
© facebook interpreta
Mezinárodní hudební uskupení čtyř studentů je čistě bubenická show, ale sestavu bicích ani jiné bubny u nich nenajdete. Nenajdete ani perkuse, či jiné klasické hudební nástroje, a přesto se jedná o zajímavý hudební zážitek. Recyklas vás překvapí originální bubenickou show na barevné kontejnery pro tříděný odpad a další recyklované nástroje. Například kýble, kelímky a PET lahve.

Tento výběr hudebních nástrojů není vůbec náhodný, Recyklas totiž zastávají kladný postoj k recyklaci a třídění odpadu a jejich další aktivity se točí kolem tohoto tématu. "Jsme rádi, že můžeme naším vystoupením předat kromě hudebního zážitku ještě zprávu, že třídění, recyklace a šetrný přístup k životnímu prostředí je důležitý a normální," reaguje k tématu Anton Zdanovic, který v Recyklas skládá většinu skladeb. Anton je původně z Běloruska a momentálně studuje pražskou HAMU. I další členové kapely, Zdíša Tonová, Petr Blahut a Klára Böhmová jsou také studenty bicích v Praze.

Recyklas hrají od minulého roku a za tuto dobu si dokonale osvojili vystoupení před obrovským publikem, takže v posledních dvou letech je můžete vidět na největších tuzemských festivalech jako jsou Colours of Ostrava, Rock for People, Sázavafest, Benátská noc a další.

Podle vyjádření jejich manažera ale zahrají svou přibližně desetiminutovou show i na menších akcích a výstavách. Každý by je měl vidět živě na nějaké větší akci, protože hodně silný festivalový zvuk vám umožňuje impozantní vystoupení. Recyklas umí také svou zajímavou večerní show se svítícími paličkami, kterou momentálně předvádějí v rámci tour Ekompilace s Wohnouty a dalšími kapelami. Video je k vidění zde. Jak se dá hrát i bez mikrofonů a zesilovačů, můžete vidět na druhém videu.

Více informací o Recyklas najdete na http://facebook.com/Recyklas.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY