O evropské ceny MTV usilují Justin Timberlake, Lady Gaga i Miley Cyrus

17.09.2013 15:45 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Justin Timberlake
© popjustice.com
Po srpnovém vyhlášení vítězů cen MTV Video Music Awards 2013 přichází na řadu jejich evropská odnož. Letošní ročník MTV Europe Music Awards se uskuteční 10. listopadu v nizozemském Amsterdamu. Nominacím, které organizátoři oznámili v úterý 17. září, vévodí s pěti nominacemi Justin Timberlake a hiphopová dvojice Macklemore & Ryan Lewis.

Nejvíce želízek v ohni tedy získali stejní interpreti, kteří kralovali nominacím amerických Video Music Awards. Připomeňme, že Justin Timberlake si 25. srpna z Brooklynu nakonec odnesl hlavní cenu za videoklip roku "Mirrors". Osmiminutový zrcadlový snímek, který zpěvák věnoval svým prarodičům, usiluje o trofej pro nejlepší video i v rámci EMA, vedle Timberlakea se v nominaci nejprestižnější kategorie objevily také klipy "Blurred Lines" Robina Thicka, "Up In The Air" rockového bandu 30 Seconds To Mars, "Applause" Lady Gaga i teprve minulý týden zveřejněné video "Wrecking Ball" Miley Cyrus.

Čtyřmi nominacemi se mohou pochlubit Miley Cyrus, Lady Gaga, Robin Thicke a Justin Bieber. Stejně jako v posledních letech byly i letos vyhlášeny regionální kategorie, o cenu MTV se tedy popere pětice českých a slovenských interpretů. V rámci "Best Czech And Slovak Act" jsou nominováni Ben Cristovao, Celeste Buckingham, Charlie Straight, Peter Bič Project a Ektor & DJ Wich. Před rokem si vítězství připsal slovenský rapper Majk Spirit.

Zatím poslední ročník MTV EMA se uskutečnil loni v listopadu v německém Frankfurtu. Videoklipem roku byl tehdy vyhlášen snímek "Gangnam Style" jihokorejského rappera Psye, další sošky si odnesli například Justin Bieber, One Direction, Taylor Swift či Carly Rae Jepsen.

Hlasovat mohou fanoušci na webu MTV, kde najdou také kompletní přehled nominovaných ve všech kategoriích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY